Afganistan: Explozie puternică în apropierea aeroportului din Kabul

Cristian Soare |
Data publicării:
Forțele de securitate afgane
Forțele de securitate afgane

O explozie puternică s-a produs duminică, în apropiere de aeroportul din Kabul, tocmai când generalul şi liderul militar Abdul Rashid Dostum părăsea aeroportul, a declarat purtătorul de cuvânt al generalului, relatează AFP.

Explozia, provocată de un kamikaze, s-a soldat cu cel puţin "zece morţi şi răniţi", conform unui prim bilanţ al Ministerului de Interne afgan; atacul s-a produs la porţile aeroportului, în timp ce convoiul oficial pleca trecând prin mijlocul unei mulţimi de partizani.

Potrivit purtătorului său de cuvânt, generalul uzbec este "nevătămat", dar sunt victime printre spectatori, a declarat Najib Danish, purtător de cuvânt al ministerului, fără a da detalii suplimentare.

Un jurnalist AFP a declarat de asemenea că o explozie puternică a avut loc în centrul unei mulţimi de partizani mobilizaţi în jurul aeroportului.

Generalul Abdul Rashid Dostum, un războinic temut din nordul Afganistanului şi primul vicepreşedinte al ţării, s-a întors la Kabul duminică după un an de exil în Turcia.

Numeroase ambulanţe s-au deplasat la faţa locului. Atacul nu a fost revendicat deocamdată. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel