Afganistan, atentat sinucigaș lângă o zonă de protest

Bogdan Cotiga |
Data publicării:
Atentat
Atentat

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost rănite într-un atentat sinucigaş ce a avut loc sâmbătă în apropiere de locul unui protest politic de tip sit-in, organizat în faţa comisiei electorale din oraşul afgan Jalalabad (est).

''Explozia a vizat protestul organizat de către partizanii unui candidat'' descalificat de comisia electorală pentru alegerile ce vor avea loc în octombrie, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, Attaullah Khogyani, precizând că este vorba de un atentat sinucigaş, soldat cu doi morţi şi patru răniţi.

Potrivit unui martor, atacatorul şi-a detonat încărcătura cu explozibili în apropiere de un cort plin cu manifestanţi, determinând fuga persoanelor prezente. Atentatul survine după aproape o săptămână de la un nou armistiţiu propus de către preşedintele afgan Asraf Ghani talibanilor, care nu au dat însă până acum nici un răspuns.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel