Afganistan: Atac cu dronă al armatei americane având drept ţină ISIS-K

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata americană a anunţat vineri că a efectuat un atac cu dronă împotriva unui "organizator" al organizaţiei Stat Islamic al Khorasan (ISIS-K), gruparea care a revendicat atacul de joi de la aeroportul din Kabul, informează sâmbătă AFP şi Reuters.

"Atacul aerian fără pilot a avut loc în provincia Nangarhar din Afganistan. Conform primelor indicaţii, am ucis ţinta", a informat, într-un comunicat, comandantul Bill Urban.

"Din câte ştim, nu au existat victime civile", a adăugat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al Armatei SUA, care a anunţat astfel prima lovitură americană după atacul de joi de la aeroportul din capitala Afganistanului.

Atacul cu dronă, lansat din afara Afganistanului, a avut loc în timp ce evacuările continuă pe aeroportul din Kabul, aflat sub supraveghere sporită.

Cel puţin 85 de persoane au murit, dintre care 13 soldaţi americani, într-un atentat sinucigaş produs joi în apropierea uneia din intrările în aeroport.

Potrivit oficialilor americani, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au deschis focul după explozie, ceea ce a crescut dimensiunea masacrului. Atacul a fost revendicat de către filiala afgană a grupării Stat Islamic, ISIS-K. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel