Afganistan: Doi militari ai US Army au murit în atacul asupra vehiculului blindat

Darius Muresan |
Data publicării:

Doi militari americani au murit, iar alţi doi au fost răniţi în urma unei explozii produse în provincia afgană Kandahar, anunţă Misiunea NATO, conform agenţiei Reuters și Mediafax.

Amintim că atacul a avut loc zi, când un dispozitiv artizanal a explodat la trecerea unui vehicul blindat militar american, în zona Dand din Kandahar.

Inițial misiunea NATO nu a indicat dacă există victime, deși talibanii care au revendicat atentatul au anunțat că toți militarii americani muriseră.

Din păcate, se pare că doi militari americani au murit în urma exploziei, iar alţi doi au fost răniţi. Atentatul a fost revendicat de insurgenţii talibani afgani.

Amintim că SUA mai au staţionaţi în Afganistan în jur de 12.000 de militari, faţă de circa 100.000 în 2011. Dintre cei rămaşi, aproape 8.000 participă la misiunea NATO de instruire şi asistenţă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel