Aeroportul din Odesa, atacat cu rachete ruse, nu mai poate fi utilizat. Ocupantul se regrupează în Donbas

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe frontul ucrainean armata rusă de ocupație a bombardat infrastructură militară și civilă într-o nouă zi de confruntări. Se pare că pista aeroportului din Odesa a suferit avarii grave, aeroportul fiind în acest moment nefuncțional. Totodată, în Est, ocupantul se regrupează.

Loviturile în Odesa au fost rare în comparație cu estul și sud-estul Ucrainei, unde Rusia a forțează ofensiva în faza a II-a a conflictului, după ce în prima a eșuat să captureze în nord capitala Kiev.

Presa internațională semnalează că loviturile în Odesa au loc în contextul în care ofensiva în Donbas s-a împotmolit în fața rezistenței ucrainene.

Forțele armate ucrainene au anunțat ieri că Federația Rusă a lansat rachete asupra infrastructurii militare și civile în „adâncul teritoriului ucrainean”. 

Cu toate acestea, Ucraina atrage atenția asupra faptului că regruparea și întărirea trupelo de ocupație continuă în Donbas.

În cadrul unui mesaj video postat ieri, președintele Volodimir Zelenski a precizat că Federația Rusă a pierdut de la începutul invaziei aproximativ 23.000 de soldați. Cifra nu poate fi verificată din surse independente, însă în mod cert numărul deceselor ruse e unul mare.

El s-a adresat și soldaților ruși cărorea le-a transmis un mesaj sugestiv. „E mai bine să supraviețuiți în Rusia, decât să muriți pe pământul Ucrainei”.

De partea cealaltă ocupantul continuă să piardă tehnică militară. Presiunea pare mai mare pe Federația Rusă în contextul în care se apropie data de 9 mai, Ziua Victoriei, prilej cu care mai mulți analiști au atras atenția că Moscova va forța ofensiva pentru a obține o victorie importantă până atunci.

 

Ofensiva în Donbas nu decurge conform planurilor ocupantului rus

 

Ucraina a anunțat ieri prin Statul Major General al Ucrainei că Rusia a lansat noi atacuri asupra regiunilor de est, dar fără succes.

Spre exemplu rușii continuă să trimită trupe în apropiere de oraşul Izium din regiunea Harkov. Forţele ruse încearcă să avanseze în mai multe locuri, dar trupele ucrainene resping atacurile, se precizează în raport.

În regiunea Dnipropetrovsk, unităţi ruseşti au tras în ţinte cu rachete şi artilerie. Forţele armate ruse se regrupează parţial şi îşi consolidează trupele, mai atrage atenţia raportul.

În regiunile estice contestate Lugansk şi Doneţk, au fost respinse 14 atacuri. Forţele ucrainene susţin că au distrus 11 tancuri, nouă drone şi şapte sisteme de artilerie.

O mare parte a luptelor s-au concentrat în regiunile estice Lugansk şi Doneţk, care sunt parţial controlate de separatiştii pro-ruşi. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel