Aeronavele Harrier rămân în dotarea SUA. Întârzierea livrărilor de F-35 îi forțează pe americani să păstreze în uz vechiul avion

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata SUA a atribuit un contract în valoare de 123 milioane dolari pentru mentenanța aeronavelor Harrier, aflate în dotarea Infanteriei Marine a SUA din anii '70.

Compania britanică BAE Systems a anunțat că, în iulie 2020, Marina SUA a acordat Vertex Aerospace LLC un contract de mentenanță și servicii conexe (CMMARS), în valoare de 123 milioane dolari, pentru întreținerea aeronavelor și suportul logistic al flotei de AV-8B Harrier, aflată în dotarea Infanteriei Marine a SUA. 

Vertex Aerospace a selectat BAE Systems ca subcontractant pentru noul contract de asistență logistică, care va asigura o eficiență sporită a operațiunilor de întreținere pentru flota Harrier utilizând tehnici de întreținere predictivă și instrumente inteligente de optimizare a stocurilor, notează publicația Defence-blog.

„Împreună, BAE Systems și Vertex Aerospace vor sprijini operațiunile de antrenament și de luptă efectuate de pe portavioanele Marinei Statelor Unite”, se spune în comunicatul de presă.

Acest contract se bazează pe rolul existent al BAE Systems în asigurarea capacității de reacție rapidă a aeronavelor AV-8B Harrier și în furnizarea de asistență tehnică pentru acestea. Inginerii de la BAE Systems vor lucra alături de Vertex și armata SUA în bazele militare din: Cherry Point, Carolina de Nord; Yuma, Arizona; și, Madison, Mississippi. Aceștia vor fi susținuți de o echipă specializată din Marea Britanie, care are o reputație binecunoscută în privința derulării cu succes a contractelor de întreținere și asistență pentru Royal Air Force din Marea Britanie.

 

SUA prelungesec durata de viață a aeronavelor Harrier, ca urmare a întârzierilor din programul F-35

  

„Harrier este unul dintre cele mai speciale avioane militare create vreodată, cu tehnologia britanică de decolare scurtă și tehnologie de aterizare verticală. Experiența noastră cu aeronava începe cu 40 de ani în urmă, iar acest nou contract cu Vertex Aerospace ne asigură că putem continua să ne aplicăm expertiza pentru a sprijini infanteria marină americană în operațiunile lor cruciale ", a declarat Tom Fillingham, Senior Vice President – US Programs al BAE Systems Air .

În plus, la începutul lunii aprilie 2019, locotenentul general Steven R. Rudder, comandantul adjunct al Infanteriei Marine a SUA, a mai spus că aeronavele Harriers rămânând în uz, cel mai probabil, până în 2028, iar avioanele F/A-18 vor rămâne în dotarea armatei SUA până în 2030-2031.

Armata Statelor Unite a prelungit durata de viață a avionului Harrier, având în vedere întârzierile livrării F-35B Lightning II Joint Strike, care sunt folosite pe două nave amfibii de asalt, USS Wasp și USS Essex.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel