Aeronave militare ale Serbiei participă la un exercițiu internațional pe teritoriul Bulgariei

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Trei avioane de vânătoare MiG-29 din Brigada 204 Aviație a Forțelor Aeriene sârbe au aterizat pe 4 iunie pe aerodromul Graf Ignatievo de lângă Plovdiv, Bulgaria.
Trei avioane de vânătoare MiG-29 din Brigada 204 Aviație a Forțelor Aeriene sârbe au aterizat pe 4 iunie pe aerodromul Graf Ignatievo de lângă Plovdiv, Bulgaria.

Trei avioane de vânătoare MiG-29 din Brigada 204 Aviație a Forțelor Aeriene sârbe au aterizat pe 4 iunie pe aerodromul Graf Ignatievo de lângă Plovdiv, Bulgaria. Aeronavele au fost dislocate în vederea participării la exercițiul tactic cu trageri de luptă „Șabla-2021”, al Forțelor Aeriene bulgare cu participare internațională, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării de la Sofia.

Partea bulgară va folosi tot avioane MiG-29, piloții celor două țări urmând să exerseze trageri de luptă cu tunul de bord și lansări de bombe și rachete aer-aer. Pentru atacarea țintelor, aeronavele vor trebui să zboare aproximativ 350 km de la aerodromul Graf Ignatievo aflat în zona central-sudică a Bulgariei.

În afară de avioane, la exercițiu vor participa și subunități de apărare antiaeriană din cele două țări, precum și din cadrul trupelor americane dislocate în Europa. Partea sârbă va executa trageri de luptă cu complexe de rachete antiaeriene „Neva” și „Kub” de proveniență sovietică, din înzestrarea Brigăzii 25 Rachete Antiaeriene.

Exercițiul se va desfășura în perioada 7 - 17 iunie 2021, în poligonul militar bulgar Șabla de la Marea Neagră, situat la aproximativ patru km de frontiera cu România, în timp ce activitățile cu aviație vor fi executate până pe 11 iunie.

Militari sârbi au mai executat trageri de luptă în zona bulgară a Mării Negre în anii 2010, 2011, 2013, 2017 și 2019, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării de la Belgrad. Aeronavele MiG-29 ale Serbiei participă pentru a treia oară la exercițiul ”Șabla” (Shabla). Contingentul sârb dislocat în acest an pe teritoriul Bulgariei este format din 120 de militari.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel