Aeronave ale Forţelor Aeriene Române au lansat flori deasupra SJU Suceava, în semn de recunoştinţă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Aeronave ale Forţelor Aeriene Române au lansat, joi, flori deasupra Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, la împlinirea unui secol de existenţă a primei unităţi de aviaţie din regiunea Moldovei.

"Centenarul Aviaţiunii din Moldova" a fost marcat prin survolarea mai multor localităţi din regiunea Moldovei de aeronave de tip IAR-99 ŞOIM şi IAR-330 SOCAT din dotarea Bazei 95 Aeriană "Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu" din Bacău.

Programul acţiunilor a inclus survolarea de către aeronave ale Forţelor Aeriene Române a oraşelor Suceava, Bârlad, Botoşani, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Tecuci şi Vaslui, iar deasupra spitalelor COVID-19 din Suceava, Botoşani, Focşani şi Iaşi au fost lansate flori pentru exprimarea recunoştinţei faţă de "eroii în halate albe" care s-au aflat în linia întâi în lupta împotriva noului coronavirus, transmite Agerpres.

Evenimentul face parte din planul activităţilor dedicate sărbătoririi a o sută de ani în slujba aripilor româneşti a singurei unităţi de aviaţie din regiunea Moldovei şi prima din ţară care împlineşte un secol de existenţă.

 

Citește și: Centenarul Bazei 95 Aeriene, locul de instruire a piloților români de MiG-21 LanceR

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel