Aeronava 737 care s-a prăbușit în mare era intactă în momentul impactului cu apa

Tudor Curtifan / 12 ian 2021 / 11:12
Sursă foto: Wikimedia Commons
Sursă foto: Wikimedia Commons

Aeronava Boeing 737  a Sriwijaya Air s-a prăbușit în Indonezia la scurt timp după decolare pe data de 9 ianuarie. 

Potrivit anchetatorilor din cadrul Comitetului național pentru siguranță în transporturi din Indonezia (KNKT), anunță Digi 24, care citează The Independent, aeronava a rămas cel mai probababil intactă până în momentul în care a lovit apa.

"Nu știm asta cu siguranță, dar când de uităm la resturile aeronavei vedem că sunt împrăștiate într-o zonă destul de restrânsă", a declarat Nurcahyo Utomo, anchetator la KNKT.

"Este posibil să se fi rupt la contactul cu apa, pentru că dacă ar fi explodat în zbor resturile ar fi fost împrăștiate pe o rază mai mare", a adăugat Utomo.

Avionul  a plonjat aproape 3.000 de metri în mai puțin de 60 de secunde înainte să lovească apa. Martorii au declarat că au auzit două explozii.

Cele două cutii negre ale aeronavei au fost localizate în apă, iar scafandri încearcă să le scoată la suprafață.

Avionul companiei indoneziene Sriwijaya Air avea peste 50 de persoane la bord când a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a decolat din capitala indoneziană Jakarta, pe ruta spre Pontianak din provincia Kalimantanul de Vest.

Amintim că la sfârşitul lui 2018, un Boeing 737 MAX al companiei indoneziene Lion Air s-a prăbuşit lângă Jakarta, provocând moartea tuturor celor 189 de pasageri şi a membrilor echipajului. Avionul ce a dispărut de pe radare sâmbătă este un model mult mai vechi. Avionul care s-a prăbușit la finalul săptămânii trecute era un Boeing B737-500 în vârstă de 27 de ani.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy