Aeroanava rusească care a adus ajutoare din China la Chişinău ar fi survolat şi baza militară de la Deveselu

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Aeronava militară rusească Antonov An-124 care a adus la Chișinău, pe 20 aprilie, echipamente medicale din China, recepționate de președintele Republicii Moldova Igor Dodon (un prieten al Rusiei), ar fi deviat de la traseul său și a survolat fără motiv teritoriul României, inclusiv baza militară de la Deveselu.

„Un exemplu de reacţie agresivă a Rusiei vine din modul în care se comportă faţă de statele din regiune. Recent, au trimis ajutoare umanitare în Republica Moldova (pe 19 aprilie, mai exact), dar la decolarea de pe aeroportul din Chişinău, avionul rusesc a ales să devieze zborul prin România, într-o manieră total nejustificată. O captură din https://www.flightradar24.com/ confirmă că acest zbor a survolat şi baza de la Deveselu, un gest de o ostilitate evidentă'', a specificat analistul politic Dan Sultănescu într-o analiză pe adevărul.ro.

(w460)

Înregistrarea oficială a zborului arată survol pe deasupra a trei state NATO, toate sub pretextul unui transport umanitar. În timp, probabil, se va decanta ce este greşeală de ceea ce este spionaj efectiv, agresiv, împotriva NATO.

Folosind însă astfel de metode, la adăpostul unor gesturi prezentate drept „ajutoare", Rusia forţează narative anti-occidentale evidente. Iar efectul, pe termen scurt, este că încrederea în Rusia nu este la fel de afectată precum încrederea în UE sau încrederea în modelul occidental. Statele din est vor rămâne, măcar pentru o populaţie, cu sentimentul că Vestul nu a ajutat foarte mult şi că este chiar cauza tuturor acestor probleme.

Avionul pus la dispoziție de Federația Rusă, pentru livrarea echipamentului medical din China, ar fi costat Republica Moldova, de fapt, 55.000 de dolari. Asta în timp ce președintele Igor Dodon a spus că acesta a fost oferit absolut gratuit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel