Administrația Biden a blocat o vânzare de arme către Arabia Saudită

Eduard Pascu |
Data publicării:
Rachete aer-sol Paveway IV  Sursa foto: Twitter
Rachete aer-sol Paveway IV Sursa foto: Twitter

Administrația Biden a blocat două vânzări de muniții ghidate către Arabia Saudită, în valoare de până la 760 milioane dolari.

Decizia de a bloca vânzarea de arme ghidate către Arabia Saudită a fost luată de Administrația Biden în cadrul procesului de reducere a violențelor în Yemen, transmite Defense News.

Cu toate acestea, decizia politică, anunțată de președintele Joe Biden, a lăsat deschisă posibilitatea vânzărilor viitoare care sunt considerate vitale pentru apărarea națională a Arabiei Saudite, ceea ce ar însemna că unele vânzări de muniții vor continua, mai precizează sursa citată.

"Încheiem tot sprijinul american pentru operațiuni ofensive în războiul din Yemen, inclusiv vânzările relevante de arme", a spus Biden în timpul unui discurs la Departamentul de Stat. „În același timp, Arabia Saudită se confruntă cu atacuri cu rachete, lovituri cu drone și alte amenințări din partea forțelor sprijinite de Iran. Vom continua să sprijinim și să ajutăm Arabia Saudită să-și apere suveranitatea, integritatea teritorială și poporul", a mai spus Joe Biden.

Prima tranzacție suspendată se referă la 3.000 de bombe GBU-39 fabricate de Boeing, cu un diametru mic, și a fost aprobată de Departamentul de Stat la sfârșitul lunii decembrie. Acest contracte are un preț estimat la 290 de milioane de dolari. A doua este o vânzare a munițiilor Raytheon Technologies, probabil cele 7.000 de bombe inteligente Paveway IV, la un preț de 478 de milioane de dolari, au precizat surse din industria de apărare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel