Aderarea R. Moldova la UE. Pe modelul României, Puterea propune Opoziției o „declarație de la Snagov” în versiune moldovenească

Președintele moldovean Maia Sandu și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Sursă foto: Maia Sandu Facebook
Președintele moldovean Maia Sandu și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Președintele Parlamentului, Igor Grosu îndeamnă opoziția să renunțe la ipocrizie și să-și unească eforturile cu guvernarea în drumul spre integrarea europeană a R.Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

Rugat să comenteze acuzațiile formațiunilor de opoziție privind instaurarea dictaturii, persecutarea oponenților politici, dar și situația social-economică complicată, speakerul a spus că opoziția nu are tărie de caracter să recunoască că crizele cu care se confruntă autoritățile sunt generate de invazia rusă în Ucraina.

„După 24 februarie, toți am văzut două modele de dezvoltare – cel al războiului și unul european. Îi invit să scape de ipostaza aceasta de mancurți, ostatici ai unor angajamente obscure și să facă parte din echipa cea mare care sunt cetățenii R.Moldova care vor și își doresc să fie parte a lumii libere, a Uniunii Europene care este un proiect de pace, stabilitate”, a declarat Grosu, citat de portalul Deschide.md.

Grosu a precizat că, în ciuda manipulărilor și propagandei, autoritățile vor continua să întreprindă măsuri pentru a sprijini cetățenii, inclusiv prin acțiuni de atenuare a inflației.

„Opoziția are o șansă istorică să întoarcă pagina și, împreună, să avem acel Snagov după modelul românesc, când toată clasa politică matură care înțelege foarte bine lucrurile să spună că în pofida diferențelor ideologice, obiectivul principal este integrarea europeană”, a adăugat șeful Legislativului.

De menționat că Declarația de la Snagov este un document semnat la 21 iunie 1995 de către liderii partidelor parlamentare din România, care atesta acordul forțelor politice față de strategia națională pentru pregătirea aderării României la Uniunea Europeană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel