Acuzații grave la nivel înalt între Iran și Azerbaidjan privind contrabanda cu droguri spre Europa

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Armata azeră, sursă foto: Ministerul Apărării din Azerbaidjan Facebook
Armata azeră, sursă foto: Ministerul Apărării din Azerbaidjan Facebook

În continuarea relației tensionate dintre cele două țări, schimbul de acuzații a revenit din nou între Iran și Azerbaidjan.

Ali Shamkhani, secretar al Consiliului Suprem de Securitate Națională al Iranului, a criticat declarațiile recente ale președintelui azer, Ilham Aliyev, în care acesta a susținut că Iranul și Armenia fac trafic cu tone de droguri spre Europa prin zonele de frontieră.

Într-un tweet postat pe contul său de Twitter, Ali Shamkhani a afirmat că declarațiile lui Aliyev sunt acuzații false și o "capcană a diavolului". De asemenea, oficialul iranian a calificat cuvintele lui Aliyev ca fiind neconstructive, acesta neținând seamă de principiile bunei vecinătăți.

Aceste critici au venit după ce Aliyev a declarat într-un discurs, în timpul unui summit oficial multilateral la care a participat și reprezentantul armean, că Iranul și Armenia au cooperat în trimiterea de droguri spre Europa prin teritoriile azere ocupate în ultimii 30 de ani. Aliyev a subliniat, de asemenea, că Iranul și-a intensificat operațiunile de contrabandă după eliberarea acelor zone, prin alte zone de frontieră ale Azerbaidjanului.

Aliyev a afirmat că, pe lângă traficul de droguri, în regiune sunt instruite grupuri teroriste și există "suficiente dovezi" în acest sens.

În ultimele săptămâni, Iranul a acuzat Republica Azerbaidjan de "obstrucționarea exportului de mărfuri către Armenia, încercarea de a schimba frontiera armeano-iraniană, precum și de aducerea Israelului la granița iraniană și stabilirea grupărilor teroriste în zonele montane eliberate din Nagorno-Karabakh". De asemenea, Iranul a desfășurat, recent, exerciții militare în apropierea frontierei cu Azerbaidjan.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel