Acuzată de legături cu Armata Chinei, compania Xiaomi a depus o plângere împotriva Pentagonului

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania Xiaomi, un mare producătorul chinez de smartphone-uri, a depus, în cursul zilei de vineri, o plângere la un tribunal din Washington împotriva Departamentului Apărării (DOD) şi a celui al Trezoreriei Statelor Unite, pentru a fi exclusă de pe lista oficială de companii care au legături cu armata chineză, precizează agenţia Reuters.

La jumătatea lunii ianuarie, administraţia Trump a adăugat pe această listă Xiaomi şi alte opt companii, ceea ce obligă investitorii americani să îşi vândă activele la aceste companii până la un termen limită.

În această plângere, adresată secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, şi secretarului Trezoreriei, Janet Yellen, numiţi recent de preşedintele Joe Biden, Xiaomi afirmă că măsura este ”ilegală şi neconstituţională” şi precizează că această companie nu este controlată de armata chineză.

Xiaomi susţine că restricţiile referitoare la investiţii, care vor intra în vigoare pe 15 martie, vor provoca daune imediate şi ireparabile” companiei.

Potrivit Reuters, Xiaomi a arătat că 75% din drepturile sale de vot, potrivit unei structuri ponderate, sunt deţinute de co-fondatorii Lin Bin şi Lei Jun, neexistând un drept de proprietate sau de control din partea unei persoane sau a unei companii afiliate armatei chineze.

Compania a adăugat că ”un număr substanţial” de acţionari ai săi sunt americani şi a notat că trei din primii 10 mari deţinători de acţiuni ordinare sunt grupuri de investiţii instituţionale din SUA.

”Relaţiile strategice ale companiei cu instituţii financiare americane, esenţiale pentru ca  Xiaomi să poată continua să acceseze capitalul necesar pentru a se dezvolta pe o piaţă extrem de competitivă, vor fi deteriorate semnificativ”, a afirmat compania.

”Mai mult decât atât, asocierea publică a Xiaomi cu armata chineză va afecta poziţia companiei în raport cu partenerii de afaceri şi cu consumatorii, provocând daune reputaţiei care nu pot fi cuantificare sau reparate cu uşurinţă”, potrivit Xiaomi.

Departamentul Apărării şi Departamentul Trezoreriei nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel