Acțiuni antisemite pe aeroportul din Daghestan. Ministerul de Interne din F. Rusă spune că are situația sub control și a reținut 60 de persoane

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrativă / Steaguri palestiniene în Sarajevo, Bosnia Herzegovina / Captură video, Klix.ba
Imagine ilustrativă / Steaguri palestiniene în Sarajevo, Bosnia Herzegovina / Captură video, Klix.ba

Sute de oameni s-au adunat pe aeroportul Makhachkala, după ce apăruse informația privind sosirea zborului Red Wings din Tel Aviv, care ar fi adus refugiați din Israel în Daghestan.

Imaginile arătau câteva sute de oameni adunați la aeroport, unii cu pancarte și steaguri palestiniene. De asemenea, din clipuri se vede clar clar că forțele de securitate ruse erau prezente, dar nu încearcau să disperseze mulțimea.

Oamenii prezenți verificau mașinile care părăsesc aeroportul și legitimau toate persoanele, în cautare de cetățeni cu pașaport israelian și apoi a pătruns în incinta aeroportului, inclusiv pe piste.

„Vor sosi oaspeți neinvitați (…) Trebuie să adunăm cât mai mulți posibil și să-i forțăm să zboare înapoi!”, se arată în informația de pe grupul Dagestan Morning Telegram.

Ministerul Afacerilor Interne susține că aeroportul din Makhachkala este complet sub controlul forțelor de securitate.

Ministerul a declarat că au fost identificați peste 150 de participanți activi la revolte, 60 dintre ei au fost reținuți și trimiși la poliție pentru investigații suplimentare.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse a adăugat că nouă polițiști au fost răniți în urma revoltelor, doi dintre ei se află în spital.

Potrivit unui alt mesaj de la postul Telegram Ostorogno, Novosti, poliția rusă a început să blocheze comunicațiile în zona aeroportului de lângă Makhachkala, astfel încât mulțimea să nu poată coordona acțiuni ulterioare, iar Rosguards au intrat în aeroport.

Biroul Primului Ministru și Ministerul de Externe al Israelului au declarat că „monitorizează evenimentele din Daghestan și „se așteaptă ca agențiile ruse de aplicare a legii să asigure siguranța tuturor cetățenilor și evreilor israelieni”.

Citând surse de securitate israeliene, The Times of Israel a raportat că un „număr limitat” de evrei se aflau sub protecția personalului de securitate pe aeroportul Makhachkala, iar autoritățile încearcau să aranjeze ca acești oameni să zboare cu un zbor de legătură către Moscova.

Serghei Melikov, șeful Daghestanului, a spus că incidentul a fost o încălcare gravă a legii, chiar dacă daghestanii „empatiză cu suferința victimelor acțiunilor oamenilor și politicienilor nedrepți și se roagă pentru pacea în Palestina”, relatează Reuters.

Republica Dagestan face parte din Rusia, se află în partea de nord a Caucazului, lângă Marea Caspică. Din populația de aproximativ trei milioane, mai mult de 80% sunt musulmani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel