Accident la fabrica de arme de la Cugir

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Un angajat al unei fabrici de armament din Cugir a suferit un accident de muncă în timp ce manevra un polizor, după ce piatra de ascuţire s-a spart, iar o bucată l-a lovit în zona capului.

Accidentul de muncă a avut loc miercuri, dar a fost mediatizat de către autorităţi joi, la 24 de ore de la producerea sa. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba a informat, joi, că Poliţia oraşului Cugir a fost sesizată, prin 112, în 17 iulie, la ora 11,04, cu privire la faptul că la o societate comercială a avut loc un accident de muncă. Potrivit Poliţiei, în timp ce tânărul manevra un polizor, piatra de ascuţire s-a spart, iar o bucată l-a lovit în zona capului pe bărbatul de 29 de ani, din Vinerea.

Tânărul a fost transportat la spital, iar în vederea verificării normelor de sănătate şi securitate în muncă a fost solicitată prezenţa inspectorilor ITM Alba.

"Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă", a transmis IPJ Alba.

În luna mai, un angajat al Fabricii de Arme Cugir a fost rănit prin împuşcare, în timp ce se afla în poligonul de încercări. Anul trecut, în 12 octombrie, tot la Fabrica de Arme Cugir, o femeie şi-a pierdut viaţa într-o deflagraţie, urmată de un incendiu.

Atunci, explozia s-a produs într-un tunel de testare a muniţiei. O angajată, dată iniţial dispărută, a fost găsită carbonizată. Femeia ieşise din tunelul de testare a muniţiei, unde a avut loc explozia, dar s-a întors după telefon, moment în care a fost surprinsă de incendiu, potrivit prefectului de Alba, Dănuţ Emil Hălălai.

Fabrica de Arme Cugir produce pentru piaţa civilă, americană îndeosebi, arme semiautomate, destinate vânătorii şi tirului sportiv. Pe segmentul militar se produc AKM-uri, produse care fac obiectul contractelor externe.

Vezi și: Explozie urmată de un incendiu puternic la uzina de armament din Cugir (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel