Abuz al poliţiei americane din statul Virginia. Ofițer al US Army ameninţat cu arma de polițiști

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Guvernatorul statului american Virginia, Ralph Northam, a ordonat duminică declanşarea unei anchete după difuzarea de imagini în care se putea vedea cum doi poliţişti îşi îndreaptă armele asupra unui militar de culoare şi îl stropesc pe faţă cu spray paralizant, informează luni AFP.

Imaginile îl arată pe locotenentul Caron Nazario, afro- şi latino-american, întrebând de mai multe ori cu ce a greşit şi declarând "asta-i o porcărie totală", în timp ce poliţiştii îi ordonă să iasă din maşină. Agenţii îl acuză că refuză să coopereze.

Incidentul a avut loc 5 decembrie 2020. Militarul Caron Nazario a depus la un tribunal federal o plângere împotriva celor doi poliţişti pentru ceea ce tribunalul a decis că a fost o oprire în trafic violentă.


Nazario, care purta uniformă militară, se afla la volanul unei maşini noi ce nu avea încă plăcuţe de înmatriculare permanente atunci când poliţiştii i-au cerut să oprească, potrivit mass-media. În final, i s-a permis să plece, potrivit Agerpres.

Guvernatorul statului Virginia a informat într-un comunicat că îi va cere poliţiei să declanşeze "o anchetă independentă", subliniind că înregistrarea video este "degradantă şi i-a stârnit furia".

Poliţia americană este acuzată frecvent de rasism şi de violenţe.

Poliţistul Derek Chauvin este în prezent judecat după ce a fost acuzat că a ucis anul trecut un afro-american, pe nume George Floyd, la Minneapolis, menţinându-şi genunchiul pe gâtul acestuia timp de peste nouă minute, o dramă care a suscitat un val de furie istoric împotriva rasismului în SUA. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel