Generalul Douglas Lute: Mecanismul actual de acordare a ajutorului militar pentru Ucraina este prea lent și birocratic. Nu am furnizat ceea ce este necesar

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagini cu momentul în care obuzierele M777 sunt trimise în Ucraina. Sursa Foto Twitter: Department of Defense.
Imagini cu momentul în care obuzierele M777 sunt trimise în Ucraina. Sursa Foto Twitter: Department of Defense.

Statele occidentale oferă Ucrainei suficiente arme și alte echipamente pentru a se asigura că nu pierde războiul împotriva Rusiei, dar nu este suficient pentru a câștiga împotriva forţelor ruse, a declarat generalul Douglas Lute, ambasadorul SUA la NATO în perioada 2013-2017, în cadrul unui conferinţe ţinute la Forumul de Securitate de la Kiev.

"Credem că este absolut fundamental să schimbăm această dinamică și să oferim Ucrainei tot ceea ce are nevoie. De asemenea, nu suntem de acord cu abordarea actuală, pe care o considerăm prea lentă, prea birocratică și progresivă, iar la fiecare iterație ajutorul vine prea târziu", spune Lute.

Statele Unite ale Americii ar trebui să ofere Ucrainei suficient ajutor militar, astfel încât Ucraina nu numai să nu piardă războiul, dar cu siguranță să câștige războiul cu Rusia.

Generalul Douglas Lute solicită o abordare mai serioasă cu privire la sprijinul care trebuie acordat Ucrainei pentru câştigarea războiului, subliniind în special că este necesar să se înceteze "să se numească zone protejate în Rusia" și să se ofere Ucrainei capacitatea de a lovi în locurile din care Rusia atacă țara: "Ucraina ar trebui să aibă suficiente arme pentru a lovi bazele militare navale, terestre și aeriene".

El a menționat că cerința respectivă este enumerată în declaraţia Consiliului Atlantic adresat președintelui Statelor Unite privind aderarea Ucrainei la NATO, care a fost prezentat la Forumul de Securitate de la Kiev.

"Acest document include două recomandări destul de ambițioase pentru summitul NATO, care va avea loc peste 9 luni la Washington, DC. Prima și principala recomandare este să oferim Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a câștiga războiul", a subliniat Douglas Lute, potrivit Interfax.ua.

 

Fostul ambasador SUA la NATO: Nu am furnizat ceea ce este necesar Ucrainei

 

El a explicat că autorii documentului propun schimbarea abordării modului in care este acorada sprijin militar Ucrainei.

,,Există cerințe calitative, cantitative și de timp pentru furnizarea de arme. Conform tuturor acestor trei criterii, încă nu am furnizat ceea ce este necesar pentru desfășurarea operațiunilor militare de către Ucraina. Am dat Ucrainei suficient pentru a nu pierde acest război, dar nu. suficient pentru a-l câștiga. Trebuie să schimbăm această dinamică și să oferim Ucrainei tot ce are nevoie", a subliniat generalul.

Douglas Lute este convins că mecanismul actual de acordare a ajutorului militar este prea lent și birocratizat: „la fiecare iterație de livrare a ajutorului militar, ajutorul ajunge prea târziu, iar ucrainenii plătesc prețul”.

De asemenea, autorii documentului consideră că este necesar să se elimine restricțiile privind utilizarea armelor de către partea ucraineană pentru a permite ca atacurile să fie vizate în toate locațiile pe care rușii le folosesc pentru a lovi Ucraina, inclusiv bazele aeriene și navale de pe teritoriul Rusiei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel