A murit generalul Colin Powell, fost secretar de stat al SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: General Colin L. Powell
Sursă foto: General Colin L. Powell

A murit generalul Colin Powell, fost secretar de stat al SUA.

Colin Powell a murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Generalul american s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Colin Powell, un republican, a fost de-a lungul timpului secretar de stat american şi şef al Statului major general. 

Acesta a ocupat și funcția de consilier pe probleme de securitate națională sub administrația Reagan.

Moartea sa a fost confirmată de familie.

Colin Powell a fost un critic al fostului președinte Donald Trump și, în pofida faptului că era un republican, a admis public că îl va vota la alegerile din noiembrie 2020 pe democratul Joe Biden.

----

Colin Powell (n. 5 aprilie 1937), secretar de stat al SUA din 16 ianuarie 2001 și până în aprilie 2005 . Șef al Statului Major interarme în timpul administrației lui George Bush, el a condus armata americană în timpul Războiului din Golf (Kuweit și Irak, 1991). A fost distins cu cele mai înalte distincții militare americane: Legion of Merit, Bronze Star, Air Medal, Purple Heart, Ronald Reagan Freedom Award, notează și DC News.

Powell s-a născut în New York în 1937 și a crescut în South Bronx. Părinții săi, Luther și Maud Powell, au emigrat în Statele Unite din Jamaica. Powell a fost educat în școlile publice din New York, absolvind City College of New York (CCNY), unde a obținut o diplomă de licență în geologie., scrie Wikipedia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel