A murit generalul Colin Powell, fost secretar de stat al SUA

Tudor Curtifan / 18 oct 2021 / 15:38
Sursă foto: General Colin L. Powell
Sursă foto: General Colin L. Powell

A murit generalul Colin Powell, fost secretar de stat al SUA.

Colin Powell a murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Generalul american s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Colin Powell, un republican, a fost de-a lungul timpului secretar de stat american şi şef al Statului major general. 

Acesta a ocupat și funcția de consilier pe probleme de securitate națională sub administrația Reagan.

Moartea sa a fost confirmată de familie.

Colin Powell a fost un critic al fostului președinte Donald Trump și, în pofida faptului că era un republican, a admis public că îl va vota la alegerile din noiembrie 2020 pe democratul Joe Biden.

----

Colin Powell (n. 5 aprilie 1937), secretar de stat al SUA din 16 ianuarie 2001 și până în aprilie 2005 . Șef al Statului Major interarme în timpul administrației lui George Bush, el a condus armata americană în timpul Războiului din Golf (Kuweit și Irak, 1991). A fost distins cu cele mai înalte distincții militare americane: Legion of Merit, Bronze Star, Air Medal, Purple Heart, Ronald Reagan Freedom Award, notează și DC News.

Powell s-a născut în New York în 1937 și a crescut în South Bronx. Părinții săi, Luther și Maud Powell, au emigrat în Statele Unite din Jamaica. Powell a fost educat în școlile publice din New York, absolvind City College of New York (CCNY), unde a obținut o diplomă de licență în geologie., scrie Wikipedia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy