A început asaltul asupra orașului ucrainean Nikolaev: Militarii ucraineni au intrat în luptă cu inamicul

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele administrației militare regionale Nikolaev, Vitaly Kim, a informat în această dimineață în jurul orei 11.00, că Brigada 123 Apărare Teritorială a angajat lupta cu forțele ruse care atacă orașul Nikolaev dinspre sud.

”Brigada 123 a intrat în luptă cu inamicul în [zona] Octeabrsk [zona portului sudic al orașului]. Alarmă aeriană!”, a precizat Vitaly Kim pe canalul telegram al Administrației regionale Nikolaev.

La 12.30, primarul orașului, Oleksandr Senkevich, a anunțat că podurile au fost ridicate [secțiunile podurilor au fost separate], iar navigația fluvială pe cursurile Bugul de Sud și Ingul a fost închisă.

La ora 13.50 a fost emisă o nouă alarmă aeriană în Nikolaev, fiind semnalate elicoptere.

Este a doua încercare a forțelor ruse de a pătrunde în Nikolaev, după ce pe 1 martie, trupele care apără orașul au respins un atac dinspre est, distrugând câteva sute de unități de tehnică.

Pe 24 februarie, ziua începerii invaziei, a fost atacat cu rachete aerodromul militar Kulbakino, situat la periferia estică. O zi mai târziu, portul Oceakov de la Marea Neagră, situat la 45 km SV de Nikolaev, a fost și el lovit. În seara de 27 februarie a fost atacat cu rachete și aeroportul internațional situat la periferia nordică.

Pe 2 martie, aproximativ 20 de elicoptere rusești au ocolit Nikolaevul și au lăsat desantul în localității Vosznesensk (80 km N-NV Nikolaev), cu misiunea de a ocupa centrala nucleară de la Iujnoukrainsk (25 km N-NV Vosznesensk).

Oarecum, surprinzător, trupele de apărare teritorială ucrainene sunt foarte implicate în apărarea marilor orașe și rezistă cu succes, doar Hersonul fiind pierdut și cu mari eforturi din partea forțelor ruse.

Acest fapt semnifică că o parte importantă din brigăzile terestre ucrainene încă, nu sunt angajate în luptă și pot surprinde trupele rusești. De cealaltă parte, Rusia a trimis aproape toate forțele pe teritoriul Ucrainei, mizând pe copleșirea luptătorilor ucraineni, și a păstrat puține grupuri în rezerva operativă (la peste 50 de km de linia frontului).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel