A doua pereche de bombardiere strategice americane B-1B a ajuns în Marea Britanie. Urmează zborurile de antrenament în teatrul european

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

În cursul zilei de sâmbătă, 14.10.2023, alte două bombardiere strategice americane de tip B-1B Lancer au sosit la baza aeriană Fairford din Marea Britanie. Cu două zile înainte, alte două aeronave de acest tip au fost aduse în Europa de la baza aeriană Dyess din Texas.

Pe timpul deplasării din SUA, ultimele două avioane, care au întrebuințat indicativele radio JUICE41 și JUICE42, au efectuat două realimentări în aer, după care s-au deplasat în zona Mării Norvegiei.

Aterizarea la baza aeriană Fairford a confirmat faptul că aeronavele au numerele de înregistrare 86-0124 și 86-0103.

De luni, 16 octombrie, se așteaptă ca cele patru bombardiere strategice B-1B să înceapă zborurile de antrenament în teatrul de operații european, în cadrul misiunii Bomber Task Force Europe 24-1. Primele zboruri vor fi legate de exercițiul anual nuclear al NATO cu numele de cod Steadfast Noon, care va implica prezența a peste 60 de aeronave în spațiul aerian din partea de sud a Europei. 

Probabil că, pe timpul șederii în Europa, aeronavele din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA se vor deplasa și în zona Orientului Mijlociu, pentru a se alătura dispozitivului militar format de partea americană în proximitatea Israelului.

Deși reprezentanții americani au negat faptul că aducerea bombardierelor strategice în Europa ar avea legătură directă cu criza din Orientul Mijlociu, fiind planificată înaintea izbucnirii acesteia, se pare că aceasta a fost determinată de “creșterea instabilității globale”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel