95 de ani de la înfiinţarea Direcţiei Hidrografice Maritime

Eduard Pascu |
Data publicării:

Direcţia Hidrografică Maritimă (DHM) împlineşte marţi, 23 februarie, 95 de ani de la înfiinţarea sa în anul 1926. 

În nouă decenii şi jumătate de activitate, instituţia a furnizat suportul specializat pentru navele româneşti şi străine care au navigat în partea de vest a Mării Negre şi a editat o gamă diversă de hărţi de navigaţie şi de alte produse specifice, pentru asigurarea siguranţei navigaţiei, pe Dunăre şi în Marea Neagră, în zona de responsabilitate a României.

De asemenea, la data de 23 februarie este marcată, în ţara noastră, Ziua Hidrografilor Militari, ca o recunoaştere a contribuţiei aduse de aceşti profesionişti la dezvoltarea hidrografiei maritime.

Pentru marcarea acestui eveniment aniversar, a fost organizată marţi, 23 februarie, la sediul instituţiei din Constanţa, o festivitate restrânsă, cu respectarea măsurilor de siguranţă sanitară anti-COVID. În acest context, a fost citit Ordinul Şefului Statului Major al Apărării emis cu prilejul aniversării a 95 ani de la înfiinţarea Direcţiei Hidrografice Maritime, iar locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), contraamiral de flotilă Ion-Cristian Lișman, a felicitat personalul DHM pentru realizările marcante aduse domeniul hidrografiei maritime şi a acordat, din partea şefului SMFN, Emblema de Onoare a Forţelor Navale unor specialişti ai DHM pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel