93 de ani de la unificarea Regatului. Ambasadorul Arabiei Saudite în România: Regatul - un exemplu de prosperitate, promovare a păcii și stabilitate

Excelența Sa Dr. Mohammed Abdulghani M. Khayat, Ambasadorul Custodelui celor Două Sfinte Moschei în România, cu ocazia recepției organizate de Ziua Națională a Arabiei Saudite. Foto: DefenseRomania
Excelența Sa Dr. Mohammed Abdulghani M. Khayat, Ambasadorul Custodelui celor Două Sfinte Moschei în România, cu ocazia recepției organizate de Ziua Națională a Arabiei Saudite. Foto: DefenseRomania

Pe 23 septembrie 2023 Regatul Arabiei Saudite sărbătorește 93 de ani de la unificare.

Arabia Saudită își sărbătorește Ziua Națională pe 23 septembrie, zi care marchează unificarea Regatului Arabiei Saudite în 1932, de către regele Abdulaziz bin Saud.

Cu ocazia acestui eveniment, Excelența Sa Dr. Mohammed Abdulghani M. Khayat, Ambasadorul Custodelui celor Două Sfinte Moschei în România, în cadrul unei recepții organizate la București, a subliniat rolul determinant al Arabiei Saudite și relația bilaterală dintre Regat și România.

Șeful misiunii diplomatice a Arabiei Saudite în țara noastră apreciază că sărbătoarea „reflectă călătoria incredibilă a națiunii sub conducerea Regelui Salman bin Abdulaziz și a Coroanei Prințul Mohammed bin Salman”.

„De la începuturile umile până la marile realizări de azi, Arabia Saudită a devenit un simbol al progresului, al rezistenței și moștenirii culturale”, afirmă Excelența Sa Dr. Mohammed Abdulghani M. Khayat.

„Arabia Saudită a jucat un rol semnificativ în promovarea păcii și stabilității și am reușit cu succes să modelăm viitorul și să încurajăm cooperarea între națiuni”, a mai precizat ambasadorul saudit, care a amintit de planul ambițios Vision 2030, lansat sub îndrumarea Prințul Mohammed bin Salman, un proiect care urmărește nu doar creșterea dezvoltării sociale, dar e centrat și pe drepturile omului, inclusiv pe drepturile femeilor.

„Am inițiat o nouă eră a inovației, transformând Regatul Arabiei Saudite într-un centru de excelență și oportunități. În încheiere aș dori să-mi exprim recunoștința față de stimabilii noștri omologi români, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, ai diferitelor ministere și oficiali guvernamentali, pentru sprijinul incredibil acordat și pentru cooperarea noastră de-a lungul anilor. Dăruirea și angajamentul dumneavoastră au întărit legăturile dintre marile noastre națiuni”, a conchis în discursul său, ambasadorul Arabiei Saudite în România.

1. Excelența ... (arabia-saudita-receptie_53966200.jpeg)

Excelența Sa Dr. Mohammed Abdulghani M. Khayat, Ambasadorul Custodelui celor Două Sfinte Moschei în România, cu ocazia recepției organizate de Ziua Națională a Arabiei Saudite. Foto: DefenseRomania

 

Orașul viitorului Neom, un element-cheie al planului saudit Vision 2030

 

Proiectul gigant lansat de Arabia Saudită, una din puterile economice mondiale, este viziunea prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Oraşul futurist NEOM din Arabia Saudită va avea o lungime 170 de kilometri şi va găzdui doi zgârie-nori acoperiţi cu oglinzi, potrivit noilor planuri dezvăluite de prinţul moştenitor Mohammad bin Salman anul trecut.

Denumite "The Line", cei doi imenşi zgârie-nori cu o înălţime de 500 de metri vor forma centrul acestui oraş de pe ţărmul Mării Roşii, un proiect-far de mai multe sute de miliarde de dolari promovat de Mohammad bin Salman, conducătorul de facto al regatului, care încearcă să diversifice economia acestei ţări bogate în petrol.

Cu taxiurile sale zburătoare şi roboţii lui domestici, oraşul NEOM a făcut să se vorbească foarte mult despre el în presa internaţională după primul anunţ din 2017, chiar dacă mai mulţi arhitecţi şi economişti au pus sub semnul întrebării fezabilitatea proiectului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel