5G Huawei: Suntem gata să participăm la creșterea economică a României prin digitalizare

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Codruţ Săvulescu, senior solution manager al Huawei România, a vorbit, în cadrul unui interviu, despre tehnologia 5G.

”Digitalizarea Romaniei, prioritate ZERO! Editia a II-a”, organizată de DC MEDIA GROUP, reprezentantul Huawei a subliniat că „5G nu a apărut pentru că noi inginerii am vrut să dăm lumii 5G, ci a apărut din cerința și nevoia oamenilor de a comunica și din cerința și din nevoia industriilor de a fi colaborative”.

„E departe momentul în care putem să construim ceva fără a fi parte dintr-o echipă. 5G e o modificare a tuturor standardelor de comunicații de până azi”, a precizat Săvulescu.

„Din punct de vedere profesional, tehnologia este în România. Huawei a adus-o de multă vreme. Suntem gata să participăm nu doar la digitalizarea României, cât și la creșterea economică a României prin digitalizare. La creșterea calității vieții prin digitalizare. Digitalizarea nu este un moft ci o necesitate”, transmite reprezentantul Huawei.

În ceea ce privește țara noastră, acesta a adăugat că România a fost „prima ţară din lume care beneficia de acoperire 2G şi 3G în banda de 900 cu echipamente Huawei”.

"În 2008, Huawei a fost prima companie de telecomunicaţii care a pus bazele aşa-zisului software define radio. E un echipament radio care poate să meargă în două tehnologii în aceeaşi bandă, în aceeaşi cutie.

În 2010, România era prima ţară din lume care beneficia de acoperire 2G şi 3G în banda de 900 cu echipamente Huawei care aveau un buton, şi în clipa în care traficul migra dinspre tehnologia 2G în 3G, puteam face acest lucru din acel buton, fără să schimbăm hardul. Prima dată am venit în România cu o tehnologie de transport, ALL IP, care a fost tot o inovaţie în ceea ce privește flexibilitatea.

Echipamentele pe care le dăm partenerilor noştri sunt 5G ready de aproape șase ani de zile. Dovadă că avem astfel reţele de 5G funcţionale, şi nu doar în banda superioară, ci şi în benzile existente", a declarat Codruţ Săvulescu.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel