50 de piloți sirieni au fost instruți de experiții ruși inclusiv să își repare singuri avioanele

Eduard Pascu / 01 iul 2021 / 12:39

Aproximativ 50 de cadeți de la școala de zbor militar din Alep, redeschisă în 2018, se pregătesc pentru absolvire, în timp ce specialiști ruși ajută la pregătirea lor, a declarat joi adjunctul șefului școlii, generalul Yousef Ahmad Hassan.

"Sarcina noastră este de a instrui piloți de înaltă clasă pentru armata noastră. Aceștia vor continua să lupte împotriva militanților. Există teritorii ocupate de teroriști în care este mai eficient să se folosească aviația. Știm cum acționează piloții ruși și am ridicat nivelul de pregătire pentru a fi atât de eficienți", a mai declarat Yousef, citat de Tass.

Potrivit lui acestuia, în prezent, este de așteptat ca singura instituție de învățământ din Siria care pregătește personal pentru forțele aeriene ale țării să fie reechipată. Piloții încă zboară cu avioane de antrenament L-39, care sunt mai vechi de jumătate de secol. Cu toate acestea, autoritățile siriene au achiziționat deja simulatoare moderne de instruire pentru școală.

În afară de profesia de pilot, cadeții sunt instruiți aici și ca mecanici din cauza lipsei de personal. Astfel că viitorii piloți își vor repara singuri aeronavele și le vor monitoriza starea tehnică.

Școala de zbor din Alep a fost înființată în 1947. În timpul războiului, militanții au încercat să captureze această facilitate strategică.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy