300 de militari US Air Force și avioane F-16 au fost dislocate în Arabia Saudită

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproximativ 300 de militari și avioane F-16 din cadrul celei de-a 16-a aripă de luptă a Gărzii Naționale Aeriene din Carolina de Sud au fost desfășurați recent la baza aeriană Prince Sultan, Arabia Saudită, în cadrul Forței Expediționare.

Avioanele F-16 vor ”crește capacitățile defensive împotriva potențialelor amenințări din regiune”, transmite Air Force Magazine.

Implementarea va dura ”câteva luni”.

”Piloții Swamp Fox sunt încă o dată onorați să fie dislocați în sprijinul obiectivelor de securitate naționale ale națiunii”, a declarat colonelul Akshai Gandhi, comandantul Escadrilei 169 Luptă a US Air Force. 

Este a doua implementare a piloților din Carolina de Sud în ultimele 18 luni. Avioane F-16 din Carolina de Sud și militarii din Escadrila 77 de Vânătoare de la baza forțelor aeriene Shaw au fost dislocați în Arabia Saudită în octombrie 2020.

Forțele aeriene au construit Baza Aeriană Prince Sultan în 2019, pe măsură ce tensiunile cu Iranul au crescut, desfășurând avioane de vânătoare și rachete americane Patriot în acel moment.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel