30 de elicoptere Black Hawk aparţinând Forţelor Terestre ale SUA ajung în România la Mihail Kogălniceanu

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În perioada 24 februarie - 5 martie, aproximativ 30 de elicoptere aparţinând Forţelor Terestre ale SUA urmează să decoleze de la Alexandroupoli, din Grecia, către bazele de antrenament din România.

Elicopterele "Black Hawk" aparţin Brigăzii 1 Aviaţie de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detaşate în Europa pentru o rotaţie de 9 luni, în sprijinul operaţiunii "Atlantic Resolve", se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA de la București, citat de Agerpres.

În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei "Mihail Kogălniceanu" să vadă o formaţie amplă de elicoptere în zbor. Zborurile sunt planificate între orele 8:00 şi 18:00. Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului.

Pentru noi este importantă relaţia cu aliaţii din România şi luăm din proprie iniţiativă toate măsurile pentru a fi buni vecini, în timp ce ne păstrăm eficienţa în luptă.

În scopul protejării sănătăţii şi asigurării protecţiei militarilor participanţi şi a populaţiei locale, se vor lua măsuri de prevenţie împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măştilor, distanţarea socială, desfăşurarea activităţii în ture, prin rotaţie. Brigada va efectua proceduri de screening, testare şi carantinare în Germania, la baza de antrenament Grafenwoehr, înainte de a pleca spre destinaţiile de pe teritoriul aliaţilor şi partenerilor.

Începând cu luna aprilie 2014, Forţele Terestre ale SUA din Europa şi din Africa au coordonat eforturile terestre din cadrul operaţiunii "Atlantic Resolve" a Departamentului Apărării, prin dislocarea unităţilor din Statele Unite în misiuni de rotaţie de nouă luni în Europa. Dislocarea forţelor pregătite pentru luptă, credibile, ale Statelor Unite în Europa, în sprijinul operaţiunii "Atlantic Resolve" reprezintă o dovadă clară a angajamentului puternic, neclintit, al Statelor Unite faţă de NATO şi de Europa. Prin antrenamentele bilaterale, multinaţionale, în comun, operaţiunea "Atlantic Resolve" consolidează nivelul de pregătire, sporeşte interoperabilitatea şi îmbunătăţeşte legăturile dintre armatele aliate şi partenere, mai precizează  sursa citată.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel