271 de militari arestaţi în Turcia. Legături cu Fetullah Gulen

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

271 de militari au fost arestaţi în Turcia în cadrul unei operaţiuni ce îi vizează pe presupuşii susţinători ai clericului islamic Fetullah Gulen.

Turcia a ordonat arestarea a 271 de militari în cadrul unei operaţiuni ce îi vizează pe presupuşii susţinători ai clericului islamic Fetullah Gulen, aflat în SUA şi despre care Ankara susţine că a orchestrat o tentativă de puci în iulie 2016, au indicat vineri media de stat, citate de Reuters. 

Operaţiunea a fost lansată în zeci de provincii de pe teritoriul Turciei împotriva soldaţilor care au fost în contact cu agenţi ai lui Gulen, acuzat de Ankara că s-a aflat în spatele tentativei eşuate de puci, a anunţat TRT Haber. Potrivit cotidianului Star, majoritatea celor care se confruntă cu detenţia sunt militari în funcţie, inclusiv 10 colonei, în timp printre suspecţi se află şi un general în retragere. Operaţiunea a fost demarată în jurul orei 5:00 de către poliţia antitero din Istanbul. 

Astfel de operaţiuni au fost foarte frecvente de la tentativa de puci, fiind arestate 160.000 de persoane şi aproape acelaşi număr de funcţionari civili au fost demişi, estima în martie Biroul ONU pentru drepturile omului. Din cei arestaţi, circa 77.000 erau oficiali inculpaţi şi ţinuţi în închisori pe durata procesului, anunţa în aprilie Ministerul de Interne turc. 

Criticii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan îl acuză că s-a folosit de puciul eşuat ca pretext pentru a reduce disidenţa la tăcere. Ankara a afirmat însă că măsurile sunt necesare pentru a combate ameninţările la adresa securităţii naţionale. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel