Zi neagră pentru IDF: 21 de soldați israelieni au murit luni în Gaza. Cei mai mulți, uciși în urma exploziilor a două clădiri

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele de apărare israeliene (IDF), acționând în adâncime în Fâșia Gaza în luptele împotriva Hamas. Foto: IDF
Forțele de apărare israeliene (IDF), acționând în adâncime în Fâșia Gaza în luptele împotriva Hamas. Foto: IDF

Potrivit The Times of Israel, numărul soldaților israelieni căzuți în Gaza a crescut la 219 de la începutul războiului cu mișcarea teroristă Hamas. Practic, luni Forțele israeliene au înregistrat 10% din totalul pierderilor în rândul militarilor săi.

Luni, în timpul operațiunii la sol a armatei israeliene în Fâșia Gaza, 21 de soldați israelieni au fost uciși. Cei mai mulți dintre ei au fost uciși în urma exploziilor din două clădiri. Operațiunile de salvare au durat câteva ore, arată The Times of Israel, care citează comunicatul armatei.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a explicat că exploziile au avut loc în centrul Gazei, lângă satul de graniță Kisufim.

Potrivit acestuia, militarii operau într-o zonă la aproximativ 600 de metri de graniță, unde distrugeau instalațiile Hamas.

„Din câte știm, în jurul orei 16, teroriștii au tras cu un RPG într-un tanc al forțelor de securitate și, în același timp, a avut loc o explozie la două clădiri cu două etaje. Clădirile s-au prăbușit ca urmare a acestei explozii, în timp ce majoritatea forțelor se aflau în interior și în apropiere”, a spus el.

Daniel Hagari a mai declarat că clădirile au explodat probabil ca urmare a explozibililor pe care forțele israeliene i-au plasat acolo pentru a le demola, ancheta în acest caz fiind încă în curs.

Echipele de salvare au lucrat câteva ore pentru a elibera victimele din clădirile prăbușite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel