10 aeronave de luptă ale Chinei au încălcat spațiul aerian al Taiwanului (Foto)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Taiwan a confirmat că zece avioane militare chineze au încălcat, vineri, zona de identificare a apărării aeriene taiwaneze (ADIZ). Incidentul survine la sfârşitul unei săptămâni în care armata din Taiwan a efectuat exerciţii ample, simulând un atac chinez asupra insulei.

Ministerul taiwanez al apărării a identificat două avioane de luptă Y-8, o pereche de J-11, precum şi şase avioane J-16 care au efectuat incursiunea. Potrivit Bloomberg, citând o declaraţie a ministerului, "patrula taiwaneză a emis avertismente radio şi a alertat sisteme de rachete de apărare aeriană pentru a monitoriza activitatea".

Astfel de incursiuni par să apară extrem de frecvent în ultimele săptămâni, iar Beijingul trimite probabil un „mesaj” insulei autonome - în urma marilor exerciţii militare anti-China. Incursiunea de vineri marchează cea de-a 15-a astfel de încălcare doar în această lună - ceea ce înseamnă că zborurile ostile au fost efectuate aproape zilnic.

După cum a detaliat The Guardian, citat de publicaţia Epoch Times, exerciţiile de război efectuate de taiwanezi au simulat un scenariu în care regimul comunist atacă mai întâi bazele aeriene vulnerabile şi aeroporturile. Exerciţiul a fost orientat către un răspuns în scenariul în care bazele aeriene taiwaneze erau deja paralizate.

La începutul săptămânii, regimul comunist de la Beijing a criticat cu furie ştirile conform cărora SUA „ia în considerare în mod serios” să acorde permisiune guvernului taiwanez să redenumească biroul său din Washington, incluzând numele „Taiwan”.

De asemenea, Taipei tocmai a anunţat aprobarea a 9 miliarde USD de cheltuieli militare pentru a contracara ameninţările din partea Chinei comuniste.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel