Zvonuri privind căderea frontului în Herson (sud) și prinderea a 25.000 de soldați ruși pe malul drept al Niprului

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo credit: Foreign Policy Research Institute
Photo credit: Foreign Policy Research Institute

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat duminică că forţele ucrainene au eliberat localităţile Arhanhelske şi Mîroliubivka din regiunea Herson

Preşedintele Zelenski a menţionat cele două localităţi în discursul său de duminică noapte, amintește Reuters, care citează Agerpres. Zelenski a mulţumit unor unităţi ale forţelor ucrainene pentru că s-au remarcat în prima linie.

Informațiile nu au putut fi verificate imediat.

În discursul său, preşedintele Zelenski a mai afirmat, fără a oferi detalii, că succesul forţelor ucrainene în regiunea Doneţk nu se limitează la Liman. 

 

Zvonuri privind prăbușirea liniilor ruse în Herson (sud)

 

 

 

În cursul nopții de ieri au apărut numeroase informații cu privire la căderea fronului și în sud.

DefenseRomania precizează că informațiile nu pot fi vefrificate.

Cei de la Business Ukraine Magazine anunță însă că în urma contraofensivei Ucrainei în sud, între 15.000 și 25.000 de ruși ar fi prinși între malul drept al Niprului și forțele de apărare ucrainene.

Pe de altă parte Ministerul Apărării din Federația Rusă a anunțat că a respins cu succes o contraofensivă majoră a Ucrainei pe trei direcții în sud în Herson.

În același timp, surse ruse, citate de publicația ucraineană NV, susțin că trupele ucrainene au eliberat și Șevcenkivka și Lyubimivka, împingând trupele ruse în noi poziții defensive în jurul satului Mykolaivka. Totuși, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei nu a confirmat încă această informație, notează publicația citată. 

Amintim că încă din luna august Ucraina a anunțat scoaterea din uz a tuturor podurilor din Herson, astfel încât trupele ruse riscă să rămână blocate.

 

Rușii au ocupat Hersonul încă din primele zile ale invaziei

 

Trupele ruseşti au ocupat de la începutul invaziei în Ucraina Hersonul, de pe fluviul Dnepr, singura capitală regională pe care acestea au reuşit să o cucerească.

Ele au avansat câteva zeci de kilometri spre vest dar cele trei poduri (două rutiere şi unul feroviar) care traversau fluviul în zona pe care o controlau au fost bombardate în ultimele săptămâni.

Cel mai important este podul Antonivski, într-o suburbie a Herson, lovit de mai multe cu rachete de la sfârşitul lui iulie. Un altul este podul de la Nova Kahovka, la 50 km spre nord-est, lovit în această săptămână.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel