Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Adrian Zuckerman, a anunţat joi, cu ocazia unei vizite la Porţile de Fier, intenţia Exim US de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare de aproximativ 7 miliarde de dolari.

"Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare de aproximativ 7 miliarde de dolari. Doamna Kimberle Reed, preşedinte Exim Bank, va sosi luni pentru a discuta acordul dintre Guvernul României şi Exim pentru finanţarea proiectelor de energie şi infrastructură, urmând a face şi o vizită la centrala nucleară de la Cernavodă", a afirmat Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman.

Acesta s-a aflat pe 3 decembrie într-o vizită de lucru la Porţile de Fier, alături de ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Delegaţia oficială a fost primită şi însoţită de Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, împreună cu alţi reprezentanţi ai companiei. Cu această ocazie, membrii delegaţiei au vizitat obiectivul şi le-au fost prezentate date actuale cu privire la producţia, performanţele şi intenţiile investiţionale ale Hidroelectrica, precum şi istoricul amenajării de la Porţile de Fier.

În acelaşi context, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a susţinut că Hidroelectrica este perla coroanei energiei româneşti, "o companie verde", transmite Agerpres.

"Încurajez Hidroelectrica să se implice în proiecte verzi şi vreau să cred că societatea îşi va diversifica sursele de producere a energiei, că va trece şi la energie solară şi eoliană. Hidroelectrica este perla coroanei energiei româneşti, aşa cum am mai afirmat-o. Este o companie verde şi vreau să rămână verde", a spus Popescu.

2. -imagine fara descriere- (zuckerman_hidroelectrica_63185000.jpg)

La rândul său, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a salutat interesul american pentru dezvoltarea şi susţinerea proiectelor energetice ale României, spre beneficiul reciproc. "Hidoelectrica manifestă toată dorinţa de colaborarea cu firme din Statele Unite pe proiecte de anvergură, ca parteneri. Avem planuri ambiţioase într-un domeniu care este nu doar profitabil, ci şi într-o continuă dezvoltare, direcţia fiind cea a energiei regenerabile", a afirmat Bogdan Badea.

Vizita ambasadorului SUA vine ca urmare a parafării, în data de 9 octombrie a.c, la Washington D.C., a unui acord interguvernamental extins, care permite cooperarea între România şi Statele Unite ale Americii în domeniul dezvoltării unor proiecte de importanţă strategică în domeniul energiei.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional şi este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

Citește și: Nicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu SUA este un pilon esenţial al securităţii României

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel