Ziua Veteranilor, 11 noiembrie. Gabriel Oprea: Și-au sacrificat viaţa

Ana Ionescu |
Data publicării:

Generaţiile actuale au datoria ca, în memoria eroilor care şi-au dat viaţa pentru ţară, să promoveze şi să apere interesele de securitate ale Românei, afirmă fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea, într-un mesaj transmis, duminică, de Ziua Veteranilor.

"11 noiembrie este Ziua Veteranilor, ziua în care celebrăm încheierea oficială a Primului Război Mondial. În data de 11 noiembrie 1918, la ora 11,00, intra în vigoare Armistiţiul între Puterile Antantei şi Germania, prin care s-au creat şi condiţiile necesare realizării Marii Uniri. (...) În memoria eroilor care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă şi din respect şi recunoştinţă faţă de veterani, cu toţii avem datoria să promovăm şi să apărăm interesele de securitate ale României", a scris Oprea pe Facebook.

Fostul ministru al Apărării a postat şi o fotografie cu monumentul dedicat eroilor militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României, inaugurat în anul 2010 în Parcul Tineretului din Bucureşti.

"Prin ridicarea acestui monument, am dorit să aducem un omagiu veşnic, de suflet, militarilor care şi-au sacrificat viaţa departe de graniţele ţării, dar şi pe teritoriu naţional, onorând, cu demnitate, jurământul faţă de Patrie. Datorăm un profund respect veteranilor, soldaţilor români şi străini care au luptat cu toată fiinţa lor pentru ca generaţiile care le-au urmat să trăiască într-o lume demnă şi liberă", a mai scris Oprea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel