Ziua și masacrul comis de ruși în Ucraina. Zeci de moți după ce rușii au bombardat gara din Kramatorsk, folosită pentru evacuare

Masacrul din gara Kramatorsk, săvârșit de forțele ruse de ocupație. Sursă foto: Ambasada Ucrainei în România
Masacrul din gara Kramatorsk, săvârșit de forțele ruse de ocupație. Sursă foto: Ambasada Ucrainei în România

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a condamnat "ferm" atacul care a lovit vineri gara din orașelul Kramatorsk, în Donețk, estul Ucrainei, acuzând Rusia, care a dezminţit că ea ar fi autorul, de "provocarea unor suferinţe umane", relatează Agerpres, care citează AFP.

"Condamn ferm atacul fără discernământ din această dimineaţă împotriva gării din #Kramatorsk de către Rusia, care a ucis zeci de persoane şi a făcut numeroşi răniţi", a declarat Borrell pe Twitter. "Este o nouă tentativă de a închide căile de evacuare pentru cei care fug de acest război nejustificat şi care provoacă suferinţe umane", a denunţat el.

NOTĂ: DefenseRomania a ales din motive lesne de înțeles, ce țin de respectul pentru victime și cititori să nu publice imaginile cu masacrul comis de ruși în gara din Kramatorsk, imaginile cu trupurile victimelor spintecate de rachetele rusești având un impact emoțional uriaș. Ele au fost publicate și pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Ambasadei Ucrianei în România la secțiunea fotografii.

 

Rușii se apără și spun cu ucraienii și-au .... bombardat singuri propria populație

 

Armata rusă a dezminţit vineri orice tir de rachetă asupra gării din Kramatorsk, denunţând o "provocare" a forţelor ucrainene, în timp ce această lovitură s-a soldat cu cel puţin 35 de morţi, potrivit AFP.

"Toate declaraţiile reprezentanţilor regimului naţionalist de la Kiev potrivit cărora Rusia a efectuat un atac cu rachetă împotriva gării feroviare din Kramatorsk reprezintă o provocare şi nu corespund adevărului", a declarat Ministerul rus al Apărării, afirmând chiar că doar "forţele armate ucrainene" utilizează acest tip de rachetă "Tocika-U" cu care s-a tras asupra Kramatorsk.

Dar Rusia neagă sistematic că ar fi la originea uciderii civililor în Ucraina, unde a lansat o ofensivă militară pe scară largă la 24 februarie, notează AFP.

Aproximativ 4.000 de persoane, majoritatea în vârstă, femei şi copii, se aflau în gara din Kramatorsk când a fost lovită vineri de rachete ruseşti, a declarat primarul Oleksandr Honcearenko, citat de dpa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel