Ziua și atacul în Crimeea: Explozii majore în această noapte în Sevastopol. Rușii spun că au doborât o dronă ucraineană

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Celebri „omuleți verzi” ruși, apărând în 2014 sediul Parlamentului din Crimeea, alături de un semn pe care scrie „Crimeea Rusia”, sursă foto: NATO
Celebri „omuleți verzi” ruși, apărând în 2014 sediul Parlamentului din Crimeea, alături de un semn pe care scrie „Crimeea Rusia”, sursă foto: NATO

Cel puţin patru explozii s-au produs în zona principalului aeroport militar rusesc Belbek, situat la nord de Sevastopol, în peninsula Crimeea anexată ilegal de ruși în 2014.

Informația e confirmată de Reuters, dar și de surse locale.

Guvernatorul rus al Sevastopolului a adeclarat că apărarea antiaeriană rusă a doborât o dronă Ucrainean, dar a precizat pe canalul său de Telegram că nu există victime sau daune.

Momentan nu există alte informații oficiale.

 

Crimeea e vulnerabilă. Numeroasele incidente din ultimele zile au semănat panică în Crimeea

 

În ultimele zile în Crimeea ocupată de ruși a existat un lanț lung de incidente.

Înainte de exploziile de la principalul aeroport din Sevastopol de azi, Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 16.08.2022, în urma unui incendiu izbucnit la o unitate militară din districtul Dzhankoi din Peninsula Crimeea, s-a produs detonarea muniției aflate într-un depozit temporar. Rușii nu au oferit mai multe detalii.

De departe însă cel mai grav incident a avut loc în această săptămână la Novofedorivka din Crimeea, unde o serie de explozii au distrus numeroase avioane militare ruse. Moscova a negat că incidentul a fost generat de Ucraina, precizând doar că incendiile au fost cauza unor nereguli de siguranță a personalului bazei.

Tot în urmă cu câteva zile o dronă ucraineană a lovit Comandamentul Flotei Ruse din Marea Neagră aflat în Crimeea, exact de ziua Marinei ruse, motiv pentru care Moscova a anulat ceremoniile militare din peninsulă.

Deși Ucraina nu confirmă, dar nici nu infirmă că s-ar fi aflat în spatele acestor atacuri, în ceea ce privește lovirea bazei militare ruse, cea mai recentă ipoteză, care pare destul de plauzibilă, pune atacul pe seama forțelor speciale și partizanilor ucraineni.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel