Ziua Armatei Românie, sărbătorită și în Republica Moldova

Ziua Armatei Române, marcată tradiţional la 25 octombrie, va fi sărbătorită anul acesta şi în Republica Moldova printr-o serie de manifestări organizate de Ambasada României la Chişinău, informează miercuri portalul InfoPrut.

În acest context, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, şi ataşatul militar al României în Republica Moldova, colonel Cristi Ladaniuc, participă miercuri la o ceremonie militară de comemorare a eroilor români la Cimitirul Eroilor Români din localitatea Feşteliţa, raionul Ştefan Vodă.

La ceremonie vor lua cuvântul oficiali din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova, autorităţi locale, fiind prevăzută şi o ceremonie religioasă ce va fi oficiată de un sobor de preoţi din cadrul Mitropoliei Basarabiei şi Exarhatului Plaiurilor, precum şi depuneri de flori.

Ceremonie militară de comemorare a eroilor români

Manifestările vor continua joi cu vernisarea expoziţiei tematice 'Eroul Necunoscut al României' la Centrul de Cultură şi Istorie Militară din Chişinău.

Ulterior, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, şi ataşatul militar român vor participa la ceremonia militară de comemorare a eroilor români organizată la Cimitirul Eroilor căzuţi în Primul Război Mondial din incinta Cimitirului Central din Chişinău.

Asociaţia 'UNIREA - ODIP' ('Onoare, Demnitate şi Patrie') a anunţat tot pentru joi un eveniment dedicat Zilei Armatei Române, care va avea loc la Complexul Memorial 'Cimitirul Eroilor Români'. Cu această ocazie va fi dat startul lucrărilor de reparaţie a Cimitirului Eroilor Români şi o campanie de colectare a fondurilor în acest scop.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel