Ziua 10 a agresiunii militare | Ocupantul rus suferă pierderi semnificative: Numărul avioanelor doborâte a ajuns la 39

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că în a 10-a zi a invaziei pe scară largă a ocupantului rus, pierderile acestuia se ridică la 10.000 de militari, aproape 269 de tancuri şi peste 900 de vehicule blindate de luptă.

Se precizează că datele sunt în curs de actualizare, deoarece stabilirea unui bilanţ exact este complicat de realizat în momentul de faţă, deoarece intensitatea ostilităţilor este destul de mare.

Astfel, pierderile totale estimate ale inamicului (forţele ruse invadatoare) din 24.02 până în 02.03 au fost:  personal - 10.000 militari, avioane - 39 unități, elicoptere - 40 unități, tancuri - până la 269, vehicule blindate de luptă - 945, sisteme de artilerie - 105, apărare aeriană - 19, lansatoare de rachete multiple MLRS - 50, cisterne de combustibil - 60, UAV-uri - 3, nave de mici dimensiuni - 2 unități, alte tipuri de vehicule militare uşoare - 409.

,,A început a zecea zi a confruntării eroice a poporului ucrainean împotriva invaziei militare ruse. Armata ucraineană luptă aprig pentru eliberarea teritoriilor ocupate de agresorii ruși’’, a precizat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe pagina sa de Facebook.

„Operațiunile de luptă active provoacă pierderi inamicului nu numai unităților armate ale apărătorilor ucraineni, ci și oamenilor obișnuiți neînarmați, demonstrându-și ocupantului poziția lor civică, provocându-i înfrângere psihologică”, a spus Statul Major.

Confruntați cu o rezistență constantă și conștientizarea ilegalității acțiunilor lor, ocupanții ruși continuă să tragă asupra civililor, să lanseze lovituri cu rachete și bombe asupra infrastructurilor și locuințelor critice, spitalelor, grădinițelor, folosesc femeile, copiii și bătrânii ca „scut uman”.

În același timp, partea rusă nu încetează să încerce să creeze o imagine a „blitzkrieg-ului” de eliberare a Ucrainei în propriul spațiu informațional, continuând să răspândească minciuni prin intermediul mass-mediei pe care o are în subordine, luând măsuri pentru a ascunde pierderile de personal și echipamente, blocând accesul la informaţii veridice şi obiective.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel