Zi neagră în Ucraina: Doi soldați au fost uciși de trupele pro-ruse chiar în ziua în care Zelenski vizita linia frontului

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Doi soldaţi ucraineni au fost ucişi joi de separatişti pro-ruşi, chiar în ziua în care preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a întreprins o vizită pe linia frontului din estul ţării, împreună cu ambasadori ai G7, a anunţat vineri armata ucraineană, informează Agerpres, care AFP.

Un militar a fost rănit mortal de un tir de artilerie lângă Zaiţeve, la circa 20 de km de "capitala" separatistă Doneţk, iar un altul a fost ucis de tiruri de mitralieră lângă Novomihailivka, în aceeaşi regiune, a precizat armata într-un comunicat.

Este pentru prima dată de la începutul anului când doi soldaţi ai Kievului sunt ucişi în aceeaşi zi, moartea lor majorând la nouă numărul de soldaţi ucraineni ucişi de la instaurarea, în iulie, a unui nou armistiţiu, care a adus un relativ calm în estul Ucrainei.

În total 50 de soldaţi ucraineni au fost ucişi pe linia frontului în 2020, de două ori mai puţini decât în anul precedent, potrivit preşedinţiei ucrainene. De la începutul războiului, în 2014, au fost înregistrate peste 13.000 de morţi.

"Numărul de atacuri din partea rebelilor a crescut în ultimul timp", a deplâns cu toate acestea joi preşedintele Zelenski, în timpul vizitei. El a afirmat că aceste "provocări" sunt "organizate de ucigaşi profesionişti" trimişi special pe linia frontului. "Separatiştii vor să facă să eşueze" armistiţiu, însă "noi nu le vom permite", a declarat el.

 

Ucraina acuză separatiștii și Federația Rusă că nu respectă armistițiul



Kievul i-a acuzat în repetate rânduri pe separatişti şi Rusia, considerată de mulţi susţinătoarea politică şi militară a acestora, că subminează armistiţiului. Această nouă escaladare a violenţelor a survenit în jurul celei de-a 6-a aniversări a acordurilor de la Minsk, încheiate pe 12 februarie 2015 între Kiev şi Moscova sub mediere franco-germană, acorduri ce au permis ca ostilităţile să scadă din intensitate.

SUA şi ţările europene au acuzat joi Moscova că blochează orice soluţie la acest război, în care Kremlinul neagă în mod ferm că ar fi în vreun fel implicat.

"Îndemnăm Rusia să-şi retragă forţele din Ucraina, să înceteze să-i susţină pe separatişti", a declarat diplomatul american Rodney Hunter în timpul unei videoconferinţe a Consiliului de Securitate al ONU.A

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel