Zelesnki: Polonia și România - următoarele ținte ale Rusiei dacă Ucraina va cădea

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Tehnică militară rusă distrusă pe străzile Ucrainei. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev
Tehnică militară rusă distrusă pe străzile Ucrainei. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev

Președintele Volodimir Zelenski, în cadrul unui mesaj transmis azi, a afirmat că dacă Ucraina cade următoarele ținte ale Federației Ruse sunt Polonia, România, Republica Moldova și statele baltice.

În mesajul său, Zelesnki a amintit că în 49 de zile de conflict Ucraina a distrus mai multe arme și echipament militar rusesc decât dețin multe armate din Europa, „dar nu e suficient”. 

Zelesnki spune că Ucraina are nevoie urgentă de artilerie grea, blindate grele, sisteme de apărare antiaeriene și a reiterat solicitarea pentru avioane de luptă.

Totodată, vorbind despre masacrele fără precedent după al Doilea Război Mondial din Bucha și Mariupol, președintele Ucrainei spune că Rusia a demonstrat lumii întregi „adevăratele sale intenții”.

 

Zelesnki: Polonia, Republica Moldova, România și țările baltice vor deveni următoarele ținte ale Federației Ruse dacă Ucraina va cădea

 

Zelesnki a afirmat că Rusia nu poate fi oprită decât „prin forța armelor” iar acest lucur trebuie să se întâmple imediat.

Președintele Ucrainei a cerut în mesajul său din nou ajutorul guvernelor statelor democratice și a vorbit despre viitoarele ținte ale Rusiei în cazul în care Ucraina va cădea. Zelenski a rostit inclusiv numele țării noastre.

„Rusia are încă capacitatea de ataca nu doar Ucraina. Polonia, Republica Moldova, România și țările baltice vor deveni următoarele ținte ale Federației Ruse dacă Ucraina va cădea”, a precizat Volodimir Zelenski.

Totodată, Zelenski a mai adăugat că rușii au greșit calculul, inițial sperând că vor captura Ucraina în 5 zile. „Acest termen a fost stabilit pentru ștergerea Ucrainei și distrugerea democrației noastre. Nu au avut însă idee cu ce au de-a face și nu au știu cât de mult ne prețuim libertatea”, a afirmat președintele ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel