Zelensky: Ucraina primește primul milion de doze de vaccin în februarie. Militarii din prima linie și medicii vor fi vaccinați în etapa 1

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
preşedintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski
preşedintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski

Totodată, va ajunge și prima tranșă de 200 de mii de doze, furnizată prin mecanismul COVAX. Președintele Zelensky a anunțat că vaccinarea împotriva COVID-19 va începe în februarie, Ucraina fiind în negocieri cu o companie internațională pentru furnizarea a 1 milion de doze. 

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, a anunțat că 1 milion de doze de vaccin de la o companie internațională de vârf vor ajunge în curând în Ucraina, relatează Unian președintele menționând că vaccinarea va începe în luna februarie.

"Ne așteptăm ca Ucraina să primească în curând 1 milion de doze de vaccin - primul milion. De la o companie internațională de vârf", a spus el.

Potrivit președintelui, detaliile vaccinării vor fi anunțate în curând.

"În concluzie, pot spune că situația este stabilă, controlată, nefiind atât de periculoasă ca în primăvară. Am reușit să reducem numărul de pacienți... Dar vă rugăm să nu vă relaxați. Încheierea unui carantinei (n.r. care a fost introdusă în Ucraina în perioada 8-24 ianuarie) nu înseamnă încheierea războiului cu COVID-19 ", a subliniat șeful statului.

Zelensky i-a îndemnat pe ucraineni să respecte în continuare regulile de siguranță: purtați măști, dezinfectați-vă mâinile, păstrați distanța și consultați un medic de familie dacă au simptome COVID-19.

 

În primele etape sunt vaccinate persoanele din instituțiile-cheie ale statului

Premierul Ucrainei, Denis Șmîhal a declarat că Ucraina are contracte semnate pentru furnizarea a 30 de milioane de doze de vaccin. Acesta a mai adăugat că în planul de vaccinare sunt preconizate 500 de echipe mobile și 4.000 de puncte de vaccinare.

Potrivit Ukrinform, premierul a declarat că "Vaccinarea va începe în februarie. Ucraina va primi în curând 1 milion de doze de vaccin ... Acum va exista și prima livrare de la COVAX de 200 mii de doze pentru a începe vaccinarea imediată a primului val.

Planul național prevede 5 etape de vaccinare, obligatorii pentru medici, pentru militarii care sunt în prima linie. A doua etapă include și militarii Forțelor Armate, Poliția Națională, toate grupurile de risc. Până la etapa a 5-a există posibilitatea de a fi vaccinat gratuit și voluntar. De asemenea, există posibilitatea să vă vaccinați contra cost, la companiile care vor livra vaccinul", a declarat premierul ucrainean.

Până în prezent, în Ucraina au fost infectate aproape 1,2 milioane de persoane, de la începutul pandemiei fiind înregistrate peste 22.000 de decese cauzate de infecția cu noul coronavirus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel