R. Moldova, unul dintre cele mai vulnerabile state în fața Rusiei. Zelenski: Am vorbit cu Maia Sandu, i-am oferit documente

Președintele Volodimir Zelenski, în Republica Moldova. Foto: Captură video Teleradio Moldova
Președintele Volodimir Zelenski, în Republica Moldova. Foto: Captură video Teleradio Moldova

Președintele Zelenski a explicat pentru presa română cum vede viitorul cooperării cu România în domeniul cerealelor, dar a vorbit și despre alegerile din SUA.

Volodimir Zelenski a confirmat că au avut loc discuții ample cu partea română privind tranzitul cerealelor ucrainene pe ruta dunăreană.

”Vom deschide o nouă rută, prin R. Moldova, pentru cerealele ucrainene”, a specificat președintele ucrainean.

Acesta a discutat și despre situația din Republica Moldova, unul dintre cele mai vulnerabile state în fața războiului hibrid al Federației Ruse.

”Am vorbit cu Maia Sandu, i-am oferit documente. Moldova este una dintre țările unde Rusia poate arunca în aer situația”, a mai spus Zelenski.

 

Alegerile din SUA. ”Ne temem”

 

Referitor la alegerile din SUA, președintele Zelenski a recunoscut că acestea vor avea influența și războiul din Ucraina, dar nu consideră că un singur om (Donald Trump)  poate schimba total politica SUA.

”Chiar dacă apare o schimbare radicală, oamenii te opresc. E drept, într-o oarecare măsură ne temem (de o schimbare la Casa Albă). Am lucrat mult cu SUA și dacă ceva se va schimba e normal să ne temem”, mai arată Zelenski.

 

Când se va termina războiul

Nu pot să vă spun cu exactitate. Știu că suntem în contraofensivă, a spus președintele ucrainean.

”Suntem în ultima parte a războiului. Nu știu cât va dura, întrucât sunt multe probleme (moral, muniții, alegerile din Europa). trebuie să facem tot ce ține de noi pentru ca această a treia parte să nu dureze mai mult decât primele două”, a precizat Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel