Zelenski: Ucraina trebuie să câştige pentru a împiedica tancurile ruse să ajungă la Varşovia sau Praga

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut joi arme liderilor europeni, pentru a împiedica ''tancurile ruse să meargă la Varşovia sau Praga'', la şapte luni de la începerea invaziei ruse în Ucraina, transmite AFP.

,,Agresorul trebuie să fie pedepsit'', le-a transmis Volodimir Zelenski, într-o intervenţie video, celor 44 de lideri europeni prezenţi la Praga pentru prima reuniune a Comunităţii Politice Europene (CPE).

''Acest război trebuie să fie câştigat acum, pentru ca flota rusă să nu poată bloca celelalte porturi de la Marea Neagră, de la Mediterana sau din orice altă mare şi pentru ca tancurile ruse să nu avanseze spre Varşovia sau Praga'', a spus liderul ucrainean.



Actuala contraofensivă a forţelor ucrainene va continua



Ucraina a anunţat joi că a reluat controlul asupra a încă 400 de kilometri pătraţi în sudul ţării, unde contraofensiva sa a pus trupele ruse sub presiune. Armata ucraineană a precizat că de la 1 octombrie a recucerit 29 de localităţi din regiunea Herson care fuseseră ocupate de ruşi.

În regiunea Doneţk (est), un alt teritoriu anexat de Rusia, cel puţin 14 persoane au fost ucise şi trei rănite în ultimele 24 de ore în zonele aflate sub controlul Kievului, potrivit preşedinţiei ucrainene.

Pe plan diplomatic, Uniunea Europeană a aprobat un nou set de sancţiuni contra Moscovei. În acest timp, OPEC+ a decis o scădere drastică a cotelor producţiei de petrol pentru a susţine preţurile, în contextul în care hidrocarburile rămân principala sursă de venituri pentru Rusia. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel