Zelenski: Ucraina își consolidează pozițiile în sud cu precauție și fără riscuri inutile

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata ucraineană este în ofensivă și își consolidează pozițiile în sudul Ucrainei, a declarat aseară președintele țării, Volodimir Zelenski.

"În sud, încet, ne întărim pozițiile, pas cu pas. A fost multă bucurie în spațiul informațional astăzi (9 noiembrie), știm de ce, dar trebuie să ne reținem emoțiile în timpul războiului", a subliniat Zelenski după ce mai devreme, Rusia și-a anunțat retragerea din orașul Herson.

Președintele a adăugat că nu va „alimenta inamicul cu detaliile operațiilor militare ucrainene”, însă când acestea vor aduce rezultatele, toată lumea le va vedea.

Inamicul nu ne face daruri, nu face gesturi de bunăvoință. Noi luptăm pentru toate acestea. Și când lupți pentru ceva, trebuie să fii conștient că fiecare pas înainte determină rezistența inamicului și pierderi de vieți în rândul eroilor noștri”, a continuat el.

"De aceea ne mișcăm foarte atent, fără emoții, fără riscuri inutile. Pentru a ne elibera întregul pământ și pentru a minimiza pierderile", a spus Zelenski.

Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a ordonat miercuri trupelor ruse care ocupă provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru, ca urmare a atacurilor ucrainene din apropierea capitalei omonime a acestei provincii, notează Reuters şi AFP.

Capitala provinciei Herson a fost singurul mare oraş ucrainean pe care trupele ruse au reuşit să-l ocupe după lansarea invaziei asupra Ucrainei în februarie.

Armata ucraineană a lansat în septembrie o contraofensivă în Herson prin care încearcă mai întâi să taie comunicaţiile trupelor ruse care au trecut Niprul. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel