Zelenski susține că Putin a încercat să-l asasineze de 5 ori. În ciuda situației grele de pe front, Ucraina pregătește „surprize” Rusiei și noi contraofensive

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vizită la postul de comandă de pe linia frontului din Kupiansk, regiunea Harkov, 30 noiembrie 2023.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vizită la postul de comandă de pe linia frontului din Kupiansk, regiunea Harkov, 30 noiembrie 2023.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a abordat obiectivele Ucrainei în contextul războiului cu Rusia într-un interviu acordat postului american de televiziune Fox News, conform informațiilor transmise de Digi24.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a abordat obiectivele Ucrainei în contextul războiului cu Rusia într-un interviu acordat postului american de televiziune Fox News, conform informațiilor transmise de Digi24.ro.

El a subliniat că principala prioritate este apărarea țării și a menționat prezența a peste 200.000 de soldați ruși pe frontul de est. Zelenski a dezvăluit și pregătirea Ucrainei pentru "noi contraofensive" și a declarat că a fost ținta unor încercări de asasinare de cel puțin cinci ori.

„Să ne apărăm este obiectivul numărul unu. Să continuăm povestea de succes de la Marea Neagră, și o vom face. Nu intru în detalii, dar rușii vor avea niște surprize. Deci, să apărăm sudul este important, să apărăm estul este la fel de important, acolo au peste 200.000 de soldați. Și, desigur, vom pregăti noi contraofensive, noi operațiuni. Însă, depinde de multe lucruri”, a afirmat Zelenski.

Președintele Ucrainei a evidențiat și "victoriile majore" din primele faze ale conflictului cu Rusia și a respins discuțiile despre vreun „Plan B” pentru forțele ucrainene. „În acești doi ani, ei au ocupat regiunea Harkov și noi am eliberat această regiune”, a menționat el. „Am deblocat Marea Neagră, acum avem rutele lor de cereale și le-am distrus o mulțime de nave din flota rusă”, a adăugat președintele ucrainean.

 

Muniția ar putea să reînceapă să curgă spre Ucraina. De unde ar putea veni cele aproximativ 800 de mii de obuze, atât de necesare Kievului

 

Săptămâna trecută, președintele ceh Petr Pavel venea cu un anunț ce dădea speranțe tuturor: au fost identificate sute de mii de muniții de artilerie în străinătate, pe care le-ar putea transfera în Ucraina.

Președintele ceh Petr Pavel, fost președinte al Comitetului Militar al NATO, declara pe 17 februarie, în cadrul Conferinței de securitate de la München, că Cehia a identificat în străinătate cam 800 de mii de obuze de artilerie, pe care le-ar putea transfera în Ucraina, potrivit publicației cehe Irozhlas.

„Am identificat jumătate de milion de piese de muniție de 155 de milimetri și 300.000 de piese de muniție de 122 de milimetri”, a spus Pavel.

Practic, dacă procesul se va concretiza, achiziția va depăși cu mult livrările Europei din ultimul an, care a reușit să trimită Kievului puțin peste 500 de mii de proiectile (din milionul de obuze la care sperau oficialii statelor UE și cei de la Bruxelles).  

O sursă din cadrul forțelor de securitate ucrainene a confirmat informația făcută publică de președintele ceh, arată publicația NV. Interlocutorul publicației a dezvăluit că aceste proiectile sunt planificate să fie livrate din Coreea de Sud și Africa de Sud. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel