Zelenski spune că nu e nicio justificare rațională pentru a explica de ce Patriot nu acoperă cerul Ucrainei. Apel și pentru F-16

Darius Muresan |
Data publicării:
Avioane F-16 americane, sursă foto: US Air Force
Avioane F-16 americane, sursă foto: US Air Force

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat din nou miercuri aliaţilor occidentali ai ţării sale să "accelereze livrarea" avioanelor de luptă F-16 şi să transfere mai multe sisteme de apărare antiaeriană Patriot, după o lovitură devastatoare a Rusiei în Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei, informează France Presse.

"Consolidarea apărării antiaeriene a Ucrainei şi accelerarea livrării de F-16 către Ucraina sunt misiuni vitale", a scris el într-o postare pe reţelele sociale. "Nu există nicio justificare raţională pentru a explica de ce sistemele Patriot, care sunt disponibile în lume, încă nu acoperă cerul Harkovului şi al altor oraşe atacate de teroriştii ruşi", a adăugat Zelenski.

Mai multe atacuri ruse au avut loc miercuri, soldate cu cel puţin trei morţi şi aproximativ treizeci de răniţi, în special la Harkov, al doilea oraş ca mărime al Ucrainei.

La Harkov, care avea aproape un milion şi jumătate de locuitori înainte de război, un bombardament rusesc a produs cel puţin un deces şi 18 răniţi, inclusiv patru copii, lovind ţinte civile, au anunţat autorităţile locale, relatează Agerpres, care citează AFP.

Conform informaţiilor iniţiale de la Parchetul General, două bombe de mare putere, lansate dintr-un avion, au provocat daune clădirilor rezidenţiale, unei şcoli şi unei grădiniţe în timpul după-amiezii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel