Zelenski se teme de epuizarea sistemelor de apărare antiaeriană ale Ucrainei. Intensitatea bombardamentelor ruse epuizează rachetele interceptoare ucrainene

NASAMS - sistem de apărare aeriană, dezvoltat și fabricat în comun ca parte a unui parteneriat între compania americană Raytheon și compania norvegiană Kongsberg Defence
NASAMS - sistem de apărare aeriană, dezvoltat și fabricat în comun ca parte a unui parteneriat între compania americană Raytheon și compania norvegiană Kongsberg Defence

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis sâmbătă un avertisment sever, exprimând preocupare cu privire la posibilitatea ca Ucraina să rămână fără rachete interceptoare. Sisteme de apărare antiaeriană ucrainene sunt supuse unei presiuni majore în contextul continuării campaniei intense de bombardamente efectuate de Rusia cu rachete cu rază lungă de acțiune, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Acest avertisment, cel mai dur până acum, vine în urma săptămânilor de atacuri rusești asupra infrastructurii energetice, orașelor și localităților din Ucraina, folosind un arsenal vast de rachete și drone.

"Cu fiecare zi de bombardamente continue așa cum am văzut în ultima lună, există riscul să rămânem fără rachete, iar partenerii noștri sunt conștienți de aceasta", a declarat Zelenski într-un interviu difuzat de televiziunea ucraineană.

Deși Ucraina dispune de suficiente stocuri de apărare antiaeriană pentru a face față pentru moment, Zelenski a subliniat necesitatea urgentă de a obține sisteme de apărare antiaeriană Patriot.

Aceste sisteme sofisticate de apărare antiaeriană furnizate de SUA au jucat un rol vital în contracararea atacurilor rusești cu rachete balistice și hipersonice, care pot lovi ținte în doar câteva minute.

În același timp, președintele Zelenski a menționat că Ucraina se confruntă cu lipsa de muniții pentru a desfășura o contraofensivă împotriva Rusiei, dar a confirmat că a început să primească sprijin în acest sens de la partenerii internaționali pentru a se apăra.

"Nu avem suficiente proiectile pentru o contraofensivă, dar în ceea ce privește apărarea, există inițiative în desfășurare, iar noi primim armament", a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel