Zelenski: Rusia va arunca în luptă toate echipamentele militare pe care le are pentru a schimba cursul războiului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, marţi seara, că Rusia va “arunca” toate forţele şi echipamentele militare pe care le are la dispoziţie pentru a întoarce în favoarea sa cursul războiului din Ucraina.

Liderul de la Kiev a mai transmis că “teroriştii” trebuie să piardă, făcând referire la ocupanţii ruşi.

,,Acum este momentul în care, împreună cu partenerii noştri, trebuie să ne consolidăm apărarea. Nu avem nicio îndoială că actualii stăpâni ai Rusiei vor arunca tot ce le-a mai rămas şi pe toţi cei pe care îi pot aduna pentru a încerca să întoarcă cursul războiului şi măcar să amâne înfrângerea lor'', a spus Zelenski, potrivit EpochTimes.

Preşedintele Ucrainei a precizat că orice încercare a Rusiei de a porni o nouă ofensivă trebuie împiedicată.

,,Noi trebuie să perturbăm acest scenariu rusesc. Ne pregătim pentru asta. Teroriştii trebuie să piardă. Orice încercare de nouă ofensivă a lor trebuie să eşueze. Aceasta va fi înfrângerea finală a statului terorist. Le mulţumesc tuturor partenerilor care înţeleg acest lucru”, a sustinut Volodimir Zelenski.

De asemenea, preşedintele ucrainean a afirmat că, în timp ce “Rusia îi mobilizează pe cei pe care vrea să îi arunce la moarte”, Ucraina mobilizează “lumea civilizată”.

“De dragul vieţii”, a adăugat Zelenski.

Reamintim în acest context că şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Kirilo Budanov, declarase anterior că autorităţile ruse ar putea declanşa un nou val de mobilizare imediat după Anul Nou: la 5 sau 9 ianuarie, estimase el, conform The Moscow Times.

Armata rusă, afirmase Budanov, “nu are suficiente efective” de luptă pentru a compensa “pierderile importante” suferite în Ucraina şi a forma noi unităţi militare.

Cel mai probabil, Kremlinul se pregăteşte să folosească o mişcare deja uzitată, “un apel direct al populaţiei” către Putin, a continuat el.

Totodată, o aşa-numită asociaţie a “Văduvelor soldaţilor” i-ar fi cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să ordone mobilizarea generală în ţară şi să instituie interdicţia ca bărbaţii de vârstă militară să părăsească Rusia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel