Zelenski: Rusia ar putea folosi ca pretext pentru invadarea Ucrainei protejarea cetățenilor ruși din teritoriile ocupate temporar

Ionel Copcea |
Data publicării:

În aceste zile, în Ucraina se află o delegație de senatori americani, reprezentând ambele forțe politice de bază din SUA, respectiv Partidul Republican și Partidul Democrat. Din aceasta fac parte senatorii Amy Globuchar, Jane Sheikhin, Rob Portman, Chris Murphy, Roger Wicker și Rich Blumenthal.

Potrivit versiunii oficiale, sosirea senatorilor americani este legată de “o discuție pe tema unui posibil atac al Rusiei asupra Ucrainei”.

Delegația americană s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care s-a exprimat în ceea ce privește “pretextul pe care Rusia l-ar putea folosi pentru a ataca statul ucrainean”. Potrivit precizărilor acestuia, persoanele din Donbas care au primit pașapoarte rusești ar putea reprezenta un astfel de pretext.

“Rusia acordă în mod activ pașapoarte populației din teritoriile ocupate temporar. Și tocmai creșterea numărului de persoane cu pașapoarte rusești ar putea fi folosită, în cele din urmă, ca pretext pentru escaladarea conflictului”, a spus Zelenski.

După cum a declarat acesta, “Rusia este capabilă să lanseze o ofensivă folosind ca motiv nevoia de protejare a cetățenilor ruși”.

Președintele Ucrainei a menționat că simte sprijinul puternic din partea SUA. În timpul discuțiilor cu senatorii americani, acesta a declarat că “Washingtonul trebuie să ajute Ucraina prin introducerea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei”.

În opinia sa, sancțiunile împotriva gazoductului Nord Stream 2 ar fi cele mai potrivite. Altfel, dacă această conductă de gaz va începe să funcționeze, atunci “Rusia ar avea mână liberă în raport cu Ucraina”.

Trebuie menționat faptul că vizita senatorilor americani în Ucraina coincide cu reținerea la Kiev a fostului președinte al țării, Petro Poroșenko. Acesta este acuzat de abuz în serviciu și trădare. Poroșenko a spus că aceste acuzații sunt nefondate și politizate.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel