Zelenski: Rezerviștii mobilizați de Rusia au două opțiuni: Să moară sau să se predea Armatei Ucrainei și să trăiască

Darius Muresan |
Data publicării:
Soldați ruși, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Soldați ruși, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că ruşii au doar câteva opţiuni care i-ar putea ajuta să supravieţuiască după anunţul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parţială.

Una dintre acestea, potrivit lui Zelenski, este ca ruşii trimişi pe front să se predea armatei ucrainene. Într-un mesaj video transmis joi seară, liderul de la Kiev a subliniat că cetăţenii ruşi sunt deja complici la războiul împotriva Ucrainei, la tortura şi crimele comise de armata lor împotriva ucrainenilor, fiindcă au tăcut şi continuă să tacă.

"Iar acum, pentru bărbaţii din Federaţia Rusă a venit vremea să aleagă - să moară sau să trăiască. Femeile din Rusia, de asemenea, sunt obligate să aleagă - să-şi piardă soţii, fiii, nepoţii sau să încerce să îi protejeze de moarte şi război",  a remarcat Volodimir Zelenski, citat de Rador.

"Ştim cu siguranţă că ordinele de recrutare pentru 300.000 de oameni au fost tipărite cu mult timp înainte, chiar înainte de apariţia acestei decizii privind mobilizarea. Serviciile noastre de informaţii au dovedit acest lucru. Însă conducerea rusă se pregăteşte să ia în armată până la un milion de bărbaţi.

Acesta este aspectul important despre care (oficialii ruşi - n.r.) tac... 55.000 de soldaţi ruşi au murit în şase luni în acest război, zeci de mii au fost răniţi, mutilaţi... Vreţi mai mult? Nu? Atunci, protestaţi. Ripostaţi. Fugiţi sau predaţi-vă în captivitate ucraineană. Acestea sunt opţiuni pentru ca voi să supravieţuiţi", a adăugat preşedintele Zelenski, adresându-se ruşilor.

Potrivit liderului ucrainean, decizia Kremlinului de a decreta mobilizarea este o recunoaştere sinceră a faptului că armata rusă, care "a fost pregătită timp de decenii pentru a captura ceva străin", nu a rezistat şi s-a prăbuşit.

"Iar acum, din cauza mobilizării, pentru majoritatea cetăţenilor Federaţiei Ruse, războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu mai este ceva la televizor sau pe Internet, ci ceva care a intrat în fiecare casă rusească", a mai afirmat Volodimir Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel