Zelenski - omagiu americanilor căzuți pentru apărarea Ucrainei

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele Zelenski alături de militarii ucraineni în direcția Bahmut, pe 22 martie 2023 (Foto: Biroul de presă al președintelui Ucrainei)
Președintele Zelenski alături de militarii ucraineni în direcția Bahmut, pe 22 martie 2023 (Foto: Biroul de presă al președintelui Ucrainei)

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a adus luni un omagiu cetăţenilor americani care au luptat pentru apărarea Ucrainei în faţa invaziei ruse, transmite Agerpres, care citează Reuters.

Într-un mesaj video înregistrat în faţa sediului său din Kiev, Zelenski a marcat Memorial Day - ziua eroilor în SUA - spunând, în engleză: "Noi, ucrainenii, vom fi întotdeauna recunoscători Statelor Unite şi fiecărui american pentru sprijinul extraordinar. Când ne amintim de războinicii care şi-au sacrificat vieţile în numele libertăţii, ne aducem aminte de motivul din care suntem în viaţă, de ce trăim aşa cum vrem şi de ce rezistă naţiunile noastre libere".

Printre miile de cetăţeni străini care s-au înrolat în diferite unităţi militare din Ucraina s-au numărat şi americani, însă - menţionează Reuters - nu există cifre oficiale privind numărul celor morţi în conflictul cu Rusia. Presa şi diferite alte surse de informaţii vehiculează un bilanţ de circa 20 de americani căzuţi pe teritoriul ucrainean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel